Sutra masovno čišćenje grada

U akciji "Očistimo Srbiju", koja se organizuje sutra i u Novom Sadu, učestvovaće brojne mesne zajednice, osnovne i srednje škole, ustanove kulture, udruženja i organizacije, kao i javna preduzeća.
U akciji "Očistimo Srbiju" koja se organizuje sutra i u Novom Sadu, učestvovaće brojne mesne zajednice, osnovne i srednje škole, ustanove kulture, udruženja i organizacije, kao i javna preduzeća.

Predsednik Udruženja ekologa "Akacija", Ljubomir Paljić, kaže za Radio 021 da će ova organizacija u saradnji sa više mesnih zajednica čistiti Šodroš. "Sutra ćemo skupljati plastičan otpad u okolini Šodroša. Nakon toga će deca hraniti labudove, a "Radosno detinjstvo" obezbedilo je krede kako bi deca mogla i da crtaju labudove i na taj način ćemo imati jedan potpun program", navodi Paljić.

Gradska preduzeća u akciji od aprila

Portparol "Zelenila", Ivan Nožinić, kaže da u akciji učestvuju svi radnici i kompletna mehanizacija tog preduzeća. "Naše preduzeće je uredilo zelenu površinu i zasadilo veliki broj sadnica drveća i ukrasnog šiblja u blizini košarkaškog igrališta u ulici Boška Buhe, na Limanu 2. Akcija "Izbor za najlepšu baštu i balkon u Novom Sadu" koju smo u proteklih mesec dana organizovali u saradnji sa Gradskom upravom za zaštitu životne sredine, privedena je kraju", kaže Nožinić.

Prema rečima portparolke "Čistoće", Milice Vlaisavljević, radnici ovog preduzeća će čistiti lokacije koje se inače ne nalaze u redovnom programu rada. "To su lokacije na Mišeluku, Alibegovcu, Temerinskom, Kaćkom i Karlovačkom putu, na Petrovaradinskoj adu, u Rumenci, na Rumenačkom putu, na Novom naselju, na Putu novosadskog partizanskog odreda, Sentandrejskom putu i na Čeneju. Naše kolege će ukloniti i divlju deponiju koja se nalazi na izlasku iz Rumenke prema Bačkom Petrovcu, odakle će biti odneto 500 kubika različitog otpada", navodi Vlaisavljevićeva.

Pozorište mladih čisti svoje prostorije

Pozorište mladih, kao institucija kulture, ograničiće se na čišćenje sopstvenih prostorija, rekla je za Radio 021 portparolka ove institucije, Tijana Delić. "Pozorište mladih učestvuje na taj način što će očistiti svoje dvorište, hangare i radionicu od starih stvari. Nama akcija dobro dođe, s obzirom da smo obnovili elektroinstalacije na Maloj sceni, pa je bilo dosta otpada", kaže Delićeva.

Nacionalni park Fruška Gora će se od 9 do 15 časova priključiti akciji sakupljanjem i separacijom otpada. Preko šest hiljada građana odazvalo se pozivu da se priključe jednoj od najmasovnijih akcija sprovedenih u Novom Sadu.

  • Бранислав

    05.06.2010 09:26
    Очистите срца и душе, лако ће мо после све држати
    Лако ће мо очистити град споља гледано, а да ли имамо и колико су нам чиста срца и чисте душе !
    Важно је да је споља чисто и лепо уређено, али су важнија срца и дуже.
    Драги моји суграђани-Новосађани "ОЧИСТИТЕ СРЦА И ДУШЕ" па ће те онда очистити и околину која Вас окружује и нећете је више загађивати !
  • Ekolog

    05.06.2010 07:33
    Akcija
    Mada ohrabruje odziv :)
    Postoji potencijal
  • Balkanski spijun

    04.06.2010 21:40
    OKRECITE BEOGRAD!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti