Stanovi jeftiniji, a kupaca manjka

Prodaja stanova i kuća u Novom Sadu gotovo je stala, uprkos tome što su cene pale za 10 odsto.

Prodaja stanova i kuća u Novom Sadu gotovo je stala, uprkos tome što su cene pale za 10 odsto.

Na pojedinim lokacijama, poput Grbavice, gde je kvadrat koštao 2.000 evra, cene su pale na 1.300, ali ni to nije podsticaj Novosađanima da se odluče na kupovinu stana, piše "Blic". Investitori i zaposleni u agencijama za nekretnine smatraju da je interesovanje za kupovinu stanova opalo zbog besparice, a nerado prognoziraju da li će cene kvadrata rasti ili padati, dodajući da predstoji letnja sezona kada je, inače, slabija potražnja za nekretninama.

Kako je Radio 021 nedavno objavio, država je, kako bi poboljšala promet nekretnina, odlučila da smanji porez na kapitalnu dobit sa 20 na 10 odsto. U udruženju za promet nekretnina procenjuju da bi ova mera mogla da utiče da cena kvadrata bude niža do pet odsto, dok pojedini stručnjaci smatraju da nema prostora za pojeftinjenje, jer je prodaja nekretnina u odnosu na početak godine duplirana.

U Novom Sadu je u poslednja tri meseca prodato oko 70 stanova.

  • ne kupujem,ne prodajem,ne grad

    07.06.2010 10:45
    Kakva su nam prosecna mesecna primanja, da li su to plate kod zaposlenih ili primanja penzija, sve cene bi trebalo da su 50%niza i to najmanje, Krediti treba da budu roba kao i sva ostala roba te da banke budu konkurentni sa niskim kamatama i duzim rokom otplate kredita..... ali kod nas je sve kontra, tako da su i cene stanova koje gradi drzava pod parolom jefinih "samo" 1290 evra kvadrat smesno, a zasto onda individualni graditelj ne bi "drzao cenu" od 1200 evra po kvadratu,jos je jeftiniji od drzavnih stanova
  • pera lastic

    06.06.2010 08:34
    a na ostalim mestima
    u majamiju, na floridi, kvadrat stana tri ulice od plaze kosta 1000 dolara, u zgradi koja obezbedjenje, parking, rampu, zajednicku saunu ili teretanu....
  • Kupac

    05.06.2010 20:08
    Nije lako biti novinar
    Žalosno je što je sa investitorima (čitaj:gradjevinska mafija) udruženi i paraziti (agencije) u prometu nekretnina, a sad su angažovali i kvazi novinare koji nisu u stanju ništa samostalno istražiti nego samo prenose neproverene informacije. Država navodno "radi" na pokretanju gradjevinske industrije a dozvoljava osnivanje "udruženja investitora" tj. drugim rečima potpisani monopolski sporazum o cenama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti