Četiri kompanije u trci za TE-TO

Četiri kompanije iz Rusije, Italije, Slovačke i Slovenije otkupile su tendersku dokumentaciju za projekat modernizacije Termoelektrane-toplane (TE-TO) Novi Sad, izjavio je pomoćnik direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Zoran Manasijević.

Četiri kompanije iz Rusije, Italije, Slovačke i Slovenije otkupile su tendersku dokumentaciju za projekat modernizacije Termoelektrane-toplane (TE-TO) Novi Sad, izjavio je pomoćnik direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Zoran Manasijević.

"Zadovoljni smo, jer smo računali da će četiri ili pet kompanija otkupiti dokumentaciju. To je sasvim dovoljna garancija da će tenderska trka biti sasvim neizvesna i uspešna," rekao je Manasijević.

On je najavio da bi određeni rokovi i završetak tendera, koji je bio planiran za sredinu ove godine, mogli da budu pomereni u skladu sa zahtevima kompanija koje su otkupile tendersku dokumentaciju, jer je u pitanju obiman posao. Manasijević je izrazio očekivanje da će u toku ove godine biti izabran strateški partner za TE-TO Novi Sad koja bi, modernizovana, trebalo da bude u pogonu 2013. godine.

Taj projekat obuhvata modernizaciju TE-TO i izgradnju savremenog bloka za kombinovanu proizvodnju toplotne i električne energije. Ukupna investiciona sredstva za modernizaciju TE-TO procenjena su na oko 200 miliona evra.

EPS i Grad Novi Sad osnovali su sredinom prošle godine Društvo za kombinovanu proizvodnju termoelektrične i toplotne energije "Energija Novi Sad", koje će sa izabranim strateškim partnerom obaviti modernizaciju te termoelektrane-toplane.

  • zig ns

    07.06.2010 11:17
    Na kukovo leto
    Sve to ce jednog dana biti moguçe kad Gradasko i Republičko javno pravobranilaštvo okončaju sudski postupak koji se vodi za zemljište na kom treba da se gradi nova termoelektrana toplana . A znajuci nase sudstvo bice moguce da pocne gradnja 2020 god.
  • M.J.

    07.06.2010 07:56
    hahahahahaaaa
    Na zemljistu predvidjenom za izgadnju novog bloka polj.preduzece "sloga" iz Kaca je izgradilo deponiju peska tako da elektranu ZABORAVITE.Mozda to i ne bi bilo strasno da o tome nisu obavestene sve inspekcije kao i sam gradonacelnik ali reakcija je izostala tako da novosadjani spremajte svece i bubnjare jer od novig bloka TE-TO nema nista!
  • Stari Grad

    05.06.2010 21:19
    Kladim se u kalorimetar da će tender dobiti Rusi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.