Odlaganje naplate grejanja po utrošku?

Početak primene naplate grejanja po utrošku mogao bi biti odložen, a nadležni za to u gradu trenutno rade na proračunu da li će novi sistem povećati ili smanjiti troškove.
Početak primene naplate grejanja po utrošku mogao bi biti odložen, a nadležni za to u gradu trenutno rade na proračunu da li će novi sistem povećati ili smanjiti troškove.

Blic piše da bi odustajanje od novog tarifnog sistema moglo ozbiljno da dovede u pitanje planirane investicije Novosadske toplane. Ukoliko ovo preduzeće odustane od naplate grejanja po utrošku neće dobiti kredit od deset miliona evra od  nemačke banke za razvoj iz Frankfurta. Tim novcem bi bila finansirana rekonstrukcija toplane Sever i automatizovano oko četiri hiljade preostalih neautomatizovanih toplotnih podstanica.

Direktor Toplane Vladimir Jelić kaže da je automatizacija važna, jer se na taj način postiže značajna ušteda toplotne energije, dok bi se rekonstrukcijom toplane Sever omogućio stabilan sistem grejanja oko Bulevara oslobođenja i Železničke stanice, rasteretile toplane Istok i Jug i smanjio broj havarija na sistemu.
Što se tiče kredita, on bi mogao da se vraća od uštede koja bi se postigla realizacijom ove investicije.

  • Milan

    24.06.2010 05:55
    Inicijativa Gradonačelnika
    Naš ozbiljni i strogi gradonačelnik je "inicirao", a Toplana spremno prihvatila, ovu kalorimetarsku zbrku. Osnovni zakonski princip
    kupovine i prodaje je da prodavac mora izmeriti
    robu koju prodaje kupcu. Nas kupce niko nije pitao da li pristajemo da budemo grupni kupci
    toplote u podstanicama. Razmislimo koliko problema može da donese ovakav način "trgovine".
  • isidora

    09.06.2010 20:22
    a zasto ne pitate rodnia sta cemo sada? hocemo li obnovu i novi sistem obracuna ili cemo nista od toga i havarije?
  • Mamica

    09.06.2010 15:38
    dakle...
    ovi iz Toplane su stvarno vrhunski majstori svog zanata, vidi se gde zivimo...a bili su tako lepi oni sareni flajeri, sa sve obecanjima, kako Toplana radi u ineresu gradjana, pa ce od sledece sezone uvesti naplatu grejanja po utrosku...


    sad su izracunali, kako oni U STVARI ZARADE onih 10 miliona evra VISE PUTA u toku grejne sezone, pa im se ne isplati uvoditi nesto sto im smanjuje profit...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti