Blagosilja SPC, promoviše RTV

Radio televizija Vojvodine najavljuje na svojoj internet stranici „Duhovno veče Momira Lazića“ koje se održava u petak u Bogosloviji u Sremskim Karlovcima uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa sremskog Vasilija.
Radio televizija Vojvodine najavljuje na svojoj internet stranici „Duhovno veče Momira Lazića“ koje se održava u petak u Bogosloviji u Sremskim Karlovcima uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa sremskog Vasilija. Kako se najavljuje, o duhovnom stvaralaštvu Momira Lazića govoriće otac Stefan, iguman manastira Velika Remeta.

Momir Lazić je književnik i član Srpske radikalne stranke koji je postao poznat u javnosti nakon prikazivanja snimka njegovog govora na tribini u Batočini, gde objašnjava kako IRA kažnjava izdajnike ubijanjem najstarijeg deteta, bez obzira na godine, i pucanjem u levu nogu ocu deteta. On je tom prilikom zapretio kako će "i u našoj zemlji uskoro mnogi početi da šepaju na levu nogu zbog izdaje". Srpska radikalna stranka se tad ograđivala od njegovih izjava tvrdeći da Lazić nije njihov  član.

Lazićeve izjave više puta su bile osuđivane u javnosti , zbog toga začuđuju blagoslovi koje dobija od crkvenih velikodostojnika, ali i medijska promocija koju njegovo „duhovno veče“ dobija od Javnog medijskog servisa Vojvodine.

  • djuka przun

    15.10.2010 10:02
    ne bulaznite
    Ne dirajte mi Lazica....
  • piplfoks

    14.06.2010 12:43
    Pa lepo si napisao 'taj covek stoji na celu parlamentarne stranke, clan je EU parlamenta' - prema svecu i tropar. Jeste da nam je javni servis đubre, ali je i on predobar za izlapele anonimne 'književnike' i njihovo pijano buncanje.
  • Semtex

    10.06.2010 20:57
    Talog
    Zasto se ljudski talog poput ovog Lazica uvek dokotrlja u Vojvodinu? Zasto mi u Vojvodini moramo da trpimo mentalnu higijenu ovakvog nivoa?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti