Inspekcija: U školi "Jovan Dučić" nema nepravilnosti

Prosvetna inspekcija nije pronašla nikakve nepravilnosti u postupanju Dušanke Nalić, direktorke Osnovne škole "Jovan Dučić" u Petrovaradinu, tvrdi načelnica inspekcije Ljubica Srđanov.
Prosvetna inspekcija nije pronašla nikakve nepravilnosti u postupanju Dušanke Nalić, direktorke Osnovne škole "Jovan Dučić" u Petrovaradinu, tvrdi načelnica inspekcije Ljubica Srđanov.

"Sve moguće do čega smo došli, ispitali smo. Mi samo na osnovu izjava i dokumenata radimo. Sve izjave, sve dokumente je škola u skladu sa protokolom o bezbednosti dece uradila. Mi tu, do danas, nismo pronašli greške u postupanju", kaže ona za Radio 021. Načelnica Srđanov  dodaje da su sačinili i zapisnik koji je poslat školi i čitaće se na Školskom odboru.

Sastanku Saveta roditelja ove škole prosvetna inspekcija neće prisustvovati, jer od Saveta nisu dobili nikakav dopis sa takvim zahtevom, na šta ovo telo ima pravo. To znači da roditelji danas neće imati uvid u zapisnik prosvetne inspekcije, kako je ranije najavljivano.

Ljiljana Srđanov kaže da su uzeli izjave svih relevantnih za ovaj slučaj, od razrednih starešina do roditelja koji su se pojavljivali i u medijima. Međutim, ona i dalje apeluje na sve roditelje da ako imaju još neki akt da ga dostave prosvetnoj inspekciji, jer u onima koji su pregledani nema kompromitujućih.

Podsećamo, početkom maja uhapšen je nastavnik geografije Ivan M.Š.  koji je predavao u školi u Petrovaradinu i u školi "Veljko Vlahović" u Šangaju. On je osumnjičen za seksualno zlostavljanje učenika. Istraga o ovom slučaju još traje.

  • roditelj

    23.06.2010 19:32
    ha,ha,ha
    Molim Vas ,pa sve su oni zataškali,počev od inspektorke do viših instanci.Niko ništa ne spominje više,a pošto su roditelji po njihovom mišljenju nikogovići,čija reč nije važna,a direktor škole po zakonu mora da zna šta se dešava u školi i da sarađuje sa roditeljima koji su znali da nastavnik dolazi pijan u školu ,to zna čitavo mesto,a direktor je eto slep ,a zakona u našoj državi nema,predlažem da bez obzira na silne pritužbe ,kako od strane roditelja ,tako i nastavničkog osoblja na njen rad,predložimo istu za dodelu Oktobarske nagrade grada Novog Sad,kada tako lepo vodi školu koja u poslednje vreme važi za najlošiju!!!Mi smo naravno poznati po apsurdima,a znamo da pravda nikad nije pobedila.Jadno ono dete koje je prijavilo sve,još će na kraju biti ono krivo!!!
  • ucenik

    11.06.2010 07:11
    inspektorka?
    Prvo treba ispitati gospodju inspektorku o tome kako je zaposlila svoju snaju ....
  • bup

    10.06.2010 18:03
    http://www.youtube.com/watch?v=VG_97f89p6M

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti