Roze delfin

Neobični stanovnik jezera u državi Luizijani postao je prava atrakcija za turiste. Roze delfin zapravo ima albinizam, odnosno njegov organizam ne može da proizvodi melanin.

Prvi ga je u jezeru Kalkasje zapazio kapetan Erik Ru, koji je "Telegrafu" ispričao da delfin živi u jezeru sa svojom porodicom. "Video sam ga više od 40 puta do sada. Uvek pliva sa istom grupicom sisara. Potpuno je neverovatno ružičast", oduševljeno je ispričao Ru. "Izgleda kao da je upravo isplivao iz kante sa pink farbom", dodao je on.

Ru kaže da mladi roze delfin ne deluje kao da je bolestan, već normalno pliva i igra se sa ostalima. "Moguće je da mu smeta prejaka sunčeva svetlost, pošto često pliva tik ispod površine vode", rekao je Ru. On je dodao da je siguran da životinja ima albinizam, pošto su joj i oči roze. "Siguran sam da je mnogima zanimljiv i lep, ali molio bih posetioce jezera da budu pažljivi i ne prilaze mu previše", rekao je kapetan Ru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti