Biće kazni za klime koje kaplju

Komunalna inspekcija počela je kontrolu klima uređaja koji kaplju po prolaznicima i po fasadama.
Komunalna inspekcija počela je kontrolu klima uređaja koji kaplju po prolaznicima i po fasadama. Glavni komunalni inspektor, Srđan Jakovljev, kaže za Radio 021 da je još rano da se govori o tome koliko je prekršajnih prijava napisano.

"Odredili smo prioritete u kontroli da to će pre svega biti pravna lica, preduzetnici odnosno kompanije koje treba da dovedu u red situaciju sa odvođenjem kondenzovane vode iz klima uređaja, a u narednom periodu ćemo kontrolisati i vlasnike, odnsosno fizičkim licima koja su postavila klie sa kojih voda pada svuda", objašnjava Jakovljev.

On dodaje da inspekcija dnevno dobija i više destina prijava građana zbog ovog problema, i ističe da se klima mora postaviti na onim delovima zgrade koji su određeni projektom, ili na mestima koja nisu vidljiva sa javnih površina.

"Iz tehničkih razloga nije uvek moguće postaviti klimu na način da se zadovolje oba ili bar jedan od ovih uslova. Prema odluci o uređenju grada, klime mogu da se postavljaju na osnovu uslova koje izdaje Zavod za urbanizam, tako da bi svi vlasnici klima uređaja trebalo od strane ovog preduzeća da dobiju tehničko rešenje o postavljanju klima", navodi Jakovljev.     

Mandatna kazna je za fizičko lice 2.500, za pravno 10.000 dinara, dok se prekršajne kazne kreću do 25.000 za fizičko, do 250.000 za preduzetnike i do 500.000 dinara za pravna lica.

  • piplfoks

    18.06.2010 06:30
    Jeste vala, pa u pitanju su kapi vode koje padaju s neba! To je stvarno nepodnošljivo i valja se tome stati na put. Šta je sledeće, da izlazimo na kišu? Možda i da se okupamo?
  • Šok

    18.06.2010 05:34
    Daj da to brzo sredimo
    Iskreno sam zadivljen načinom na koji se u komunalnoj inspekciji sagledava život u našem gradu. Treba, zaista, stati na put tome što iz klima uređaja kaplje, jer je to prevršilo svaku meru.
    U Poštanskoj ulici, naprimer, sigurno da se od klima uređaja koji besomučno rade preko leta nakupi toliko vode, da u jesen kroz njen početak (od "Marine") nije moguće proći. Ili, kapljanje iz klima uređaja je naudilo asfaltu kao u malo kom gradu. Recite i sami, znate li neki u kojem ima onih talasastih kolovoza?
    Da ne dužim a mogao bih do sutra - čim kapljanje sredimo, spremni smo za Evropu.
  • ArkudakiNS

    17.06.2010 17:55
    Bahatost!
    Mi u stanu imamo dve klime. Odvod je regulisam na obe klime. Jedna u oluk, druga u flasu. To je gradjasnko vaspitanje. Ali, nemamo dozvolu za postavljanje klime, niti cemo je traziti. Jer kada budete kaznili one koji su okrecili svoje terase u boje koje nisu originalna boja fasade (mi smo nasu okrecili u istu boju kao sto je original, kada smo krecili nismo mogli da vidimo razliku), kada budete reguslisali SVA zazidjivanja i pregradjivanja prozora i terasa, kada budete kaznili sirenje vesa po balkonima, kada budete kaznili moje komsije iz kvarta koji su ODSEKLI originalnu ogradu na terasi i instalirali neku od kovanog gvozdja (horor od kica i ne ukusa!!!)....e onda cete moci da kaznjavate za klime do tada....slikajte se za novine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti