Elektrovojvodina: Potreba za mlađim kadrom

Elektrovojvodina ima manjak zaposlenih, tvrde u ovom preduzeću.
Elektrovojvodina ima manjak zaposlenih, tvrde u ovom preduzeću. Prema rečima direktora Elektrovojvodine, Tomislava Papića, prema evropskim standardima trebalo bi da zaposle bar još 200 radnika.

On dodaje da je jedan od koraka ka tome zapošljavanje 16 pripravnika koji su  izabrani na republičkom konkursu "Vi ste nam potrebni".

"Od ukupno 153 pripravnika koji su primljeni na republičkom nivou, 16 njih dolazi u naše preduzeće. U pitanju su mladi ljudi koji su nama izuzetno potrebni, pogotovo zbog toga što je prosečna starost radnika u Elektrovojvodini blizu 50 godina", objašnjava Papić.         

On dalje ističe da stariji kadar neće dobiti otkaze, već imaju mogućnost da uz određenu otpremninu odu u penziju, a da na njihovo mesto dođu njihova deca. Međutim, uslov je da ta deca budu energetske struke.

  • baki

    19.06.2010 11:57
    LAZIII
    TO SU PRAZNE PRICE DA ZAPOSLJEVAJU DECU JER I SAM NISAM ZAPOSLJEN IAKO SAM ZAVRSIO ZA EL.ENERGETICARA A RADIO SAM SKORO 3GOD.I OTISAO U VOJSKU I DA ME CEKA SIGURNO POSAO I NARAVNO DA SU GA POUNILI,MOJE RADNO MESTO,SA SINOM NECIJEG POSLOVNOG-STRANACKOG-ILI FINANSISKOG OCA I KOJI NEMAJU NI STRUCNOST A KAMOLI DA HOCE DA RADE-LEZILEBOVICI ALI SU UGURANI I ZASTICENI DOK JE OTAC JAK A DA NEPRICAMO O NARKOMANIMA PA JADNI STARI RADNICI NEMOGU NI DA IH IZBACE IZ EKIPA JER IM JE JAKA ZALEDJINA...
    DA DOBRO JE DA DECA RADNIKA BUDU ZAPOSLENA PO STRUCOSTI-OBRAZOVANJU I ANGAZOVANOSTI JER KAKAV JE RODITELJ TAKVO I DETE PRESLIKANO DOBIJATE BEZ GRESKE.
    NOVAC-PARTIJA-VEZE.. BUSI GDE TREBA RADNO MESTO....
    SESTRA MI JE MASINSKI INZINJER SA PROSEKOM OCENE 9 A RADI KAO SPREMACICA U RADOSNOM DETINSTVU ZA 10.000. DIN I JOS KAZU DA IMA VISKA RADNE SNAGE?
    SVE SU TOOOO LAZII I PRICE ZA NAROD.
    POZDRAV
  • povracaj

    16.06.2010 22:21
    Zbog manjka radnika su mi naplatili novi prikljucak 45.000 vise u velikom su poslu!
  • bljak

    16.06.2010 13:01
    sve vise mi muka od kojekakvih kvazi strucnjaka, njihova deca -starijih radnika prosek oko 50 godina, da doju, na njihova mesta, skoro polovinu zaposlenih mladih po ovakvim i slicnim firmama ne znaju ni da procitaju formular-upitnik a ne da su sterucni, jest'imaju razne diploma i cene su tim diplomama razlicite.
    Tomislav Papic treba da razmisli kada daje ocenu starosti jer takvi "starci" u ostalim evropskim zemljama su jos u svim oblastima izuzetno sposobni za rad,kreativnost i mogu mnogo da doprinesu. Tomislav Papic nije na mestu direktora Elektrovojvodine da razmislja ko ima koliko godina, nego da li zaposleni zna svoj posao, da li ga odradjuje kako treba itd...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.