FOTO: Vozač audija iz sudara kod Merkatora od ranije poznat policiji

Despot Vranić (21), jedini preživeli u nesreći kod Merkatora u kojoj je život izgubilo troje dvadesetogodišnjaka, od ranije je poznat saobraćajnoj policiji zbog brze vožnje u alkoholisanom stanju.
Despot Vranić (21), jedini preživeli u saobraćajnoj nesreći kod Merkatora u kojoj je život izgubilo troje dvadesetogodišnjaka, od ranije je poznat saobraćajnoj policiji zbog brze vožnje u alkoholisanom stanju.

Prema nezvaničnim informacijama, Vraniću trenutno preti samo prekršajna prijava zbog vožnje pod uticajem alkohola, jer prvi rezultati istrage govore da je automobil sa troje nastradalih prošao kroz crveno, a audi kroz trepćuće zeleno.

Da li će protiv njega biti podneta neka druga prijava zavisi od tužilaštva koje će tek u ponedeljak razmatrati ovaj slučaj, saznaje 021. Nakon nesreće Vranić nije priveden u policiju, a nije ga saslušao ni tužilac, već je on nakon pregleda u bolnici pušten kući, rekao je za 021 izvor iz policije.

- Bio sam na licu mesta, među prvima, prizor je bio stravičan. Vranića znamo od ranije zbog brze vožnje u alkoholisanom stanju, pisali smo mu prijave više puta, ali sud ga nikad nije kaznio. Čini se da će i sada dobiti samo prekršajnu prijavu zbog vožnje u alkoholisanom stanju, jer prekoračena brzina u ovom slučaju nije dokaziva. To što mu se brzinometar zaglavio na 150 kilometara na čas, pred sudom ne mora ništa da znači. Takođe, kamere koje su na ovoj raskrsnici ne beleže brzinu, pri čemu se skoro ništa i ne vidi. Na primer, snimljen je foksvagen kako prilazi, ali se ne vidi jasno semafor od lišća", kazao nam je izvor iz policije.

Despot Vranić ili neko njemu blizak je rano jutros ugasio njegov Fejsbuk profil, ali su fotografije sa profila ipak ostale sačuvane.

Tako smo, između ostalog uspeli da saznamo da je pre šest meseci postavio fotografiju na kojoj se hvalio da vozi autoputem Beograd - Niš sumanutom brzinom od preko 280 km/h.

Stradala deca - Milica Ležimirac, Vladica Matović i Aleksandar Marić, drugari iz razreda, svi stari 20 godina, sinoć su proslavljala pet godina male mature. Zajedno su išli u Osnovnu školu "Ivo Lola Ribar".

Milica je bila studentkinja PMF-a, Vladica FTN-a, dok je Aleksandar planirao da upiše Akademiju umetnosti.

Komentari 151

  • Zoran

    12.06.2014 00:39
    Pandur lupa gluposti. Svaki udes u kom ima povredjenih automatski povlaci krivicnu prijavu (makar bio povredjen samo vozac koji je izazvao udes). Ako je u udesu neko poginuo na licu mesta, pociniocu se automatski odredjuje pritvor. Znaci da vozac audija nije smeo biti pusten pa ponovo uhapsen.
  • Blok

    11.06.2014 13:20
    Klasika od ranije poznat policiji koliko sam to puta cuo
  • INRI

    10.06.2014 17:17
    Spasenje
    Komentar do komentara, pisani od strane Božijih ljudi, sve vernika velikih. Pa, puna zemlja crkava, ne?
    Ubiti, obesiti, streljati, mučiti do kraja života itd. Da ne pričam o opisima karaktera i narocito izgleda ovog mladića, koji je na nesreću navedenih vernika preživeo.
    Nije li on direktna posledica društva i društvenog (ne)uređenja u kojem se rodio i odrastao? Ko čini to društvo, braćo moja? Pa i svi vi, jaki na tasterima, sakriveni iza sigurnih zaklona monitora. Šta ste to preduzimali svih proteklih decenija da do ovoga ne dođe? Čekali u mišjim rupama da računari dovoljno pojeftine i oglupe, da bi mogli i vi da ih "koristite", tj. ispoljavate frustracije nastale u letargiji lažnog i bezumnog života u mračnoj bajci? Ovo dete nije krivac, već žrtva. Žrtva vas.
    Izadjite na svetlo, pomerite stvari, naucite prvo sebe a onda svojim primerom i druge kako se živi. Ne prizivajte Aresa, Themis je jedina opcija.
    Amin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.