Otac dečaka kojeg je pregazio Vujačić razočaran presudom

Presuda novosadskog Apelacionog suda, kojom je bivšem zameniku generalnog direktora "Srbijagasa" Radosavu Vujačiću sa godinu i po kazna preinačena na dve godine zatvora, novi je šamar Zoranu Lutovcu, čijeg je petnaestogodišnjeg sina Milana u avgustu 2010. pregazio pijani Vujačić.
Presuda novosadskog Apelacionog suda, kojom je bivšem zameniku generalnog direktora "Srbijagasa" Radosavu Vujačiću sa godinu i po kazna preinačena na dve godine zatvora, novi je šamar Zoranu Lutovcu, čijeg je petnaestogodišnjeg sina jedinca Milana u avgustu 2010. pregazio pijani Vujačić.

"Videćemo šta će dalje biti. Imam ja svoj sud, a u taj takozvani sud, u tu parodiju od suda nisam hteo da se mešam. I niko neće uspeti da se umeša u moj sud", kratko je za Kurir izjavio Zoran Lutovac i dodao da bi voleo da se ime njegovog sina Milana više ne pominje u medijima.

Nesrećni čovek se još na sahrani sina zakleo da više neće davati izjave za novine. "Koliko vredi život deteta ja najbolje znam. Ne zna ni sud niti sudija koja je donela presudu" rekao je tada Zoran Lutovac.

Prvostepenom presudom, Radosav Vujačić bio je osuđen na 18 meseci, ali je odluka Apelacionog suda da za šest meseci poveća kaznu i tako stavi tačku na ceo slučaj izazvala revolt i kod građana Novog Sada.

"Ovo je šamar svima nama. Bolje da nisu otvarali rane ocu posle donete presude od 18 meseci. Da li to neko njega ili nas izaziva da sami treba da donosimo presude ubicama, pogotovo za svoju decu. Maksimalna kazna koju je Vujačić mogao da dobije je 12 godina, a oni su mu dali sramne dve. Pa u kojoj se to zemlji tako radi", kaže Novosađanin Aleksandar D.

Sanja J. više je nego ogorčena. "Kako te sudije nije stid, imaju li decu? Dve godine robije za smrt deteta od 15 godina?! I još ga nije bilo sramota da uloži žalbu. A na sve to on šeta slobodno. Skoro sam ga videla. Na kraju neće ni otići u zatvor, garantovano će dobiti nanogicu i u kući služiti kaznu", kaže Sanja, majka dvoje dece.

Neophodne smene u Sudu

Novosadski advokat koji nije želeo da mu se ime spominje kaže da je odluka novosadskog Apelacionog suda samo dokaz da je Radoslav Vujačić iskoristio sve političke i poslovne autoritete.

"On je političar, direktor, vozio je pijan, ubio dete i dobio dve godine, što je najmanja zaprećena kazna. Zbog svega toga automatski treba tražiti smenu predsednika Apelacionog suda i sudije koja je donela prvu presudu od 18 meseci", kaže sagovornik lista.

  • Normalan Ns

    09.06.2014 12:01
    protesti
    Neko je spomenuo danas okupljanje ispred Merkatora u 18 h,da li je to potvrdjeno?
  • alo,alo

    09.06.2014 08:23
    podrska ocu!
    nemoj mu oprostiti !!!!!
  • Sremac

    09.06.2014 07:49
    Nadam se da će i njega neko pregaziti u svakom smislu te reči

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti