Saobraćajnih prekršaja upola manje

Saobraćajna policija je u prvih šest meseci ove godine zabeležila oko 20 hiljada saobraćajnih prekršaja na teritoriji Novog Sada, što je u odnosu na isti period prošle godine duplo manje.
Saobraćajna policija je u prvih šest meseci ove godine zabeležila oko 20 hiljada saobraćajnih prekršaja na teritoriji Novog Sada, što je u odnosu na isti period prošle godine duplo manje.

Prema rečima Dejana Milojevića iz Saobraćajne policije, video nadzor još nije u potpunosti osposobljen, zbog čega se snimci uglavnom koriste pri saobraćajnim udesima, kada oba vozača tvrde da su prošla kroz zeleno svetlo.

"Pomoću video nadzora smo otkrili najviše prekršaja prolaska vozila kroz crveno i nepropuštanje pešaka na obeleženom pešačkom prelazu", navodi Milojević za Radio 021.

On dodaje da su najčešći prekršaji nepropisno parkiranje, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i prekoračenje brzine. Mandatne kazne za ovakve prekršaje kreću se između tri i 30 hiljada dinara. Dnevno se u proseku 22 patrole nalaze na terenu.

  • Novosađanin

    30.06.2010 07:47
    Ko nas štiti!?
    Silne kamere su postavljene po gradu , u sklopu akcije -Novi Sad bezbedan grad. Pri tome se zaboravilo da je i N.Naselje deo Novog Sada. Ovo o čemu govorim nema veze sa saobraćajem, ali ima sa bezbednošću građana ovog dela grada. U ulici Stanoja Stanojevića su nedavno lepo sređene zelene površine i to je pohvalno i deca imaju gde da se igraju preko dana. Ali svake noći taj deo "preuzimaju" grupe huligana iz ko zna kojih sve delova grada, uz silnu galamu, alkohol i tuče(droga verovatno nije isključena). I tako duboko u noć i svaku noć. A policije ni od korova. Rešenje bi bilo da se u tom delu-koji je postao ozbiljno problematičan-postavi video-nadzor i da se nađe način da se to divljanje zaustavi. U šta nam se grad pretvorio? Noćas se desila tuča uz silno urlanje,a policajac koji se javio na poziv je rekao da izlaze samo kada su hitni slučajevi. Na pitanje da li treba neko da bude ubijen da bi oni izašli-rekao je DA. Tu nema više komentara. Mislim da bi video nadzor u ovom delu ublažio ovakve pojave i koliko-toliko bi stanovnici ove ulice bili bezbedniji.Ili ovakvo stanje nekome odgovara?
  • 29.06.2010 21:33
    manje prekrsaja!
    Kaze policija manje prekrsaja, verovatno izostavlja, vozace koji se parkiraju na totoare, zelenim povrsinma,one koji voze vecom brzinom no sto je dozvoljeno,upotrebe sirene na svako sopstveno nezadovoljstvo ili pozdravljanje sirenom,vozac dok vozi telefonira mobilnim telefonom, mozda za policiju nisu to prekrsaji jer i sami nesto od toga cine, ili su sada samo jasno definisali koga smeju a koga ne smeju zaustavljati i kznjavati a obican vozac-u jeftinijem automobilu,i do sada je manje cinio prekrsaje a sada jos manje
  • 29.06.2010 18:45
    a tolerisanje parkiranja u sred raskrsnice (cara lazara/dj servickog, dostojevskog/slovacka,.....) nije prekrsaj, patrole samo prodju pored njih i cim vide Audi odma pobegnu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti