Biciklisti protestovali na Trgu slobode (foto)

Oko stotinu biciklista okupilo se na Trgu slobode kako bi građani potpisali peticiju kojom se zahteva da se dvotočkašima omogući prolaz kroz pešačku zonu.  
Oko stotinu biciklista okupilo se na Trgu slobode kako bi građani potpisali peticiju kojom se zahteva da se dvotočkašima omogući prolaz kroz pešačku zonu. Oni su u svom predlogu izložili svoje probleme i zahteve, kao i mapu postojećih i potencijalnih biciklističkih staza u centru i njegovoj okolini.

Jedan od biciklista, Nebojša Subić, ističe i da u centru nema saobraćajnog znaka kojim se dvotočkašima zabranjuje prolaz. "Ne postoji nijedan saobraćajni znak kojim se stranim turistima ili onima koji prolaze kroz Novi Sad kaže da ne mogu da se kreću kroz centar grada", kaže on.

Kako ističe biciklista Slobodan Acketa, vrlo je teško zaobići pešačku zonu bez kršenja saobraćajnih pravila. Kao primer, naveo je put od Podbare do Univerziteta, na kom se nalazi veliki broj jednosmernih ulica.

Acketa očekuje da gradonačelnik razmotri zahteve biciklista. "Na njega ovom akcijom i ciljamo, pošto se on deklarisao kao čovek okrenut zdravlju, okrenut biciklizmu. Puno lepih gestova je napravio sa biciklističkim garažama i otvaranjem novih staza i sad u stvari čekamo da on kaže šta u stvari misli o svemu ovome", rekao je on.

Podsetimo, Pavličić je najavio razmatranje predloga biciklista. Međutim, član Gradskog veća za saobraćaj, Siniša Bubnjević, smatra da ustupci ne treba da se prave. Kako on kaže za Radio 021, zabrana vožnje dvotočkaša kroz centar postoji oduvek i treba da bude poštovana.

"Ako je pešačka zona, onda je to carstvo pešaka, ja se trudim da izbacim iz nje sve automobile, sve motore, pa i bicikliste. Nikakvo obeležavanje pešačkih staza u pešačkoj zoni ne dolazi u obzir", rekao je on.

Podsetimo, policija je u poslednjih nekoliko dana počela da intenzivnije kažnjava bicikliste koji voze kroz centar, a kazna iznosi 5.000 dinara. (Asja Francisti)

Biciklisti su se okupili na platou kod Muzeja savremene umetnosti

Prošli su kroz Dunavsku i Zmaj Jovinu ulicu

Neki od njih su sa sobom nosili i kazne koje su dobili

Biciklisti na Trgu slobode

  • Izzie

    28.06.2010 22:31
    mladi revolucionari
    Zašto niste izašli na ulice jer plaćate gradski video nadzor, a kriminal i nasilje paradoksalno cvetaju u gradu? Zašto ne izađete na ulice svaki put kada lopovi, ubice i silovatelji budu oslobođeni ili dobiju smešne zatvorske kazne? Zašto ne izađete na ulice sa studentima kada im se za 4 godine obrazovanja dodeli zvanje s kojim ne mogu da predaju ni u osnovnoj školi? Zašto ne izađete na ulice zbog stvari koje su zaista bitne?

    Bacili kosku da se dokoni malo zabave, a vidim dobro ste zagrizli.
  • Podbara-Salajka

    28.06.2010 20:56
    Baste, lokali, garaze OK - bicikli JOK
    Sto vise garaza, betona, basta, parkinga u centru. Proslih godina ste sekli drvece u centru da bi napravili parkinge a sada proterujete bicikliste. Zelenilo na keju ste desetkovali, ali ste zato napravili siroku behatoniranu pesacku stazu. Novi Sad postaje talac behaton-mafije i parking servis-mafije. Ne bi me cudilo da za par godina na trgu Slobode naprave neki "master-parking" ili "centralnu garazu", ali bitno je da nema biciklista. Novosadjani pamet u glavu na sledecim izborima, nisu ovi nista bolji od radikala. Bitno je da su motorne sanke u centru dozvoljene. Na vlasti su anti-novosadjani godinama...
  • SALE NOVOSADJANIN

    28.06.2010 10:28
    OK
    U ZJ I DUNAVSKOJ NETREBA DOZVOLITI VOZNJU BICIKLIMA.
    OD MODENE DO NJEGOSEVE -OK.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti