Maraton za mir u Novom Sadu

Novi Sad će danas biti domaćin starta 12. tradicionalnog međunarodnog Maratona za mir.
Novi Sad će danas biti domaćin starta 12. tradicionalnog međunarodnog Maratona za mir.

To humanitarno takmičenje startovaće uz simbolični prateći program u 13 časova sa Trga slobode. Na centralnom novosadskom trgu, kako je najavljeno, očekuje se učešće više od 200 dece iz novosadskih osnovnih škola i mališana iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici. Program se sastoji se od sportskog i kulturno-umetničkog programa sa oko 150 učesnika iz škola, polaganja venca na Trgu Žrtava racije i naposletku starta maratona. Kako ističu organizatori, očekuje se da će samo iz Beograda doći oko 40 maratonaca.

Trka od starta do cilja broji preko 50 profesionalnih atletičara iz Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Rumunije i Grčke. Na manifestaciji učestvuju atletičari Novosadskog maratona i biciklisti udruženja ''Fanatic'' iz Novog Sada. Skup i registracija učesnika za Maraton za mir počeće u 9 sati, kulturno-zabavni program na Trgu slobode počinje u 9 i 45, a takmičarski deo u 11 i 30.

Bez obzira na vremenske uslove, trka će startovati iz Novog Sada, ali će, u slučaju padavina, prateći program biti skraćen i prilagođen. Maraton mira trčaće se od Novog Sada, preko Beograda, Skoplja, do Soluna.

  • Turajlo

    28.06.2010 06:49
    Biciklisti na trgu Slobode? O'ma kazne da im se pisu :D Salim se, treba ih sve kazniti jer trce za mir, pa ko je to jos video.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti