Akreditacija za Privrednu akademiju

Novosadski univerzitet Privredna akademija ispunio je standarde za akreditaciju, što je potvrđeno Uverenjem koje je izdala republička Komisija za akreditaciju.
Novosadski univerzitet Privredna akademija ispunio je standarde za akreditaciju, što je potvrđeno Uverenjem koje je izdala republička Komisija za akreditaciju.

Tako je Privredna akademija postala prvi privatni akreditovani univerzitet u Vojvodini, a ujedno i jedan od ukupno četiri koliko ih je do sada akreditovano u Srbiji. Prema rečima rektorke Privredne akademije Marijane Carić, ta ustanova je ostvarila saradnju sa 18 stranih obrazovnih institucija iz Evropskih zemalja, iz privatnog i državnog sektora.

Ovaj univerzitet je osnovan 2000. godine, a danas broji pet fakulteta. Akreditovani su Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu, Stomatološki fakultet u Pančevu i Fakultet za menadžment malih i srednjih preduzeća u Beogradu. Postupak akreditacije u toku je za Fakultet za obrazovanje diplomiranih pravnika i diplomiranih ekonomista za rukovodeće kadrove u Novom Sadu.

  • 29.06.2010 14:35
    Lepo, drago mi je da sam procitao ovu vest, posto se i sam zanimam za upis na fakultet za pravosudje.
  • piplfoks

    29.06.2010 06:29
    Čestitke Privrednoj akademiji!. A ti Anonimuse kao znaš nešto o njoj, pa možeš da tvrdiš da je završava kako ko hoće. Još jedan nepismeni pametnjaković kojem su svi privatni fakulteti sinonim za lažne diplome, za razliku od njegove srednje elektrotehničke ili mašinske, ustanova sa dugom tradicijom riznica znanja.
  • 28.06.2010 16:50
    a sad svi clanovi partije koji jos nemaju doktorat nek stanu u red

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti