Kancelarija ombudsmana za dve nedelje

Skupština grada Novog Sada izabrala je prvog novosadskog zaštitnika građana, advokata Aleksandra Grujića.

Skupština grada Novog Sada izabrala je prvog novosadskog zaštitnika građana, advokata Aleksandra Grujića.

On će moći da predlaže izmene, dopune ili donošenje novih zakona i propisa, kao i da podnese inicijativu za ocenu njihove ustavnosti, ukoliko smatra da oni negativno utiču na prava građana. Ipak, preporuke ombudsmana nemaju izvršnu snagu i nisu obavezujuće. Kancelarija bi trebalo da počne s radom za dve nedelje, a kako Grujin kaže, izbor zaštitnika građana je veoma bitan trenutak za Novi Sad.

"Moj osnovni cilj je zaštita prava građana Novog Sada pred organima javne uprave, javnim preduzećima i nadležnim institucijama Grada", rekao je on.

Grujić je radio u gradskom Trgovinskom sudu i pančevačkoj Azotari, kao zamenik direktora za pravne poslove. Još se ne zna koliko ljudi će biti zaposleno u njegovoj kancelariji, budući da potrebni interni akti tek treba da se donesu. Za Grujićevu zamenicu izabrana je Stojanka Varajić, koja je diplomirana pravnica i bila je zaposlena u JP "Informatika".

  • u magli

    29.06.2010 16:38
    e sada...
    ...ovako stoje stvari, Skupstina grada Novog Sada je izabrala strucnu osobu koja ce pravno stititi gradjane Novog Sada od istih tih ustanova koje uskrcuju grdjanima njihova prava, ajd da to i nekako uspe, ali ocena ombudsmana u korist gradjana NEMA IZVRSNU SNAGU I NIJE OBAVEZUJUCA, i sada sam u popunom maglovitom sopstvenom umu,tako omadjianog uma pitam se a zasto je onda postavljen taj ombudsman ako ne moze da pomogne, samo da bi jos jedna osoba na tako"vaznom"radnom mestu primala mesenu nadoknadu jedno 3x vecu od proseka mesecnih primanja..havala na pomoci Grada,takvo radno mesto u Gradskoj vladi nije potrebno, jer to su moji novci i novci svih ostali poreznika...
  • MarkoNS

    29.06.2010 14:06
    Ovo je više nego potrebna ustanova, ima da procvetamo čim ovaj krene sa "radom". Osnujte još njegove ispostave po mesnim zajednicama, i nasoj sreći nece biti kraja.
  • 29.06.2010 12:40
    zasto ovaj sposoban kadar nije ostao da pomogne pancevackoj azotari

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti