Uskoro konkurs za obnovu fasada?

Konkurs za obnovu fasada na stambenim zgradama čeka još samo saglasnost Gradskog veća kako bi bio raspisan.

Konkurs za obnovu fasada na stambenim zgradama čeka još samo saglasnost Gradskog veća kako bi bio raspisan. U pravilniku koji je sastavio Upravni odbor "Poslovnog prostora", naći će se kriterijumi koje objekti moraju da ispunjavaju kako bi dobili novčanu pomoć grada za obnovu starih i oštećenih fasada. Direktor ovog javnog preduzeća, Marko Cvijan, kaže za Radio 021 da bi konkurs trebalo da počne u što skorije vreme.

"Čim od Gradskog veća dobijemo saglasnost ili eventualno neku izmenu ili dopunu na naš utvđeni tekst, mi ćemo pristupiti realizaciji koja može da krene koliko već sutra", kaže on.

Podsećamo, pravilnik je utvrdio da novčano učešće gradske uprave u rekonstrukciji mogu da dobiju samo zgrade koje imaju lokale "Poslovnog prostora". Razlog je što Grad ne može da ulaže novac u obnovu privatne svojine. Takođe, jedan od glavnih kriterijuma biće koliko je određena fasada opasna po bezbednost prolaznika. Za obnovu je izdvojeno 15 miliona dinara iz gradskog budžeta. (Asja Francisti)

  • NS

    10.07.2010 23:23
    SRAMOTA VALJDA TO TREBA DA BUDE ZA ZGRADE POD ZASTITOM DRZAVE I KOJI SU SPOMENICI KULTURE OVOG GRADA!A ne za poslovne prorostore, vidi se o cemu je rec i kome se pomaze,a kultura nigde!OVO JE BRUKA I SRAMOTA STA OVAJ GRAD RADI!
  • poludaltonista

    07.07.2010 08:07
    bravo, namcor satiricaru!
    ;)
  • namcor satiricar

    06.07.2010 15:50
    predlazem da se parna strana ulice ofarba u serpa plavu a neparna u poklopac zutu boju, kad se gradjani zagube da lakse nadju evropski put

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti