Vrtići besplatni za treće i četvrto dete

Boravak u vrtićima "Radosnog detinjstva" biće ubuduće besplatan za treće i svako naredno dete u porodicama s više dece, kao i za porodice koje primaju dečiji dodatak ili materijalnu pomoć.  
Boravak u vrtićima "Radosnog detinjstva" biće ubuduće besplatan za treće i svako naredno dete u porodicama s više dece, kao i za porodice koje primaju dečiji dodatak ili materijalnu pomoć. Besplatan boravak omogućen je i mališanima sa smetnjama u razvoju ili bez roditeljskog staranja.

Načelnica Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu, Vera Grkavac, kaže za Radio 021 da roditelji u avgustu mogu podneti potrebnu dokumentaciju u "Radosnom detinjstvu". "Treba doneti rešenje o dečijem dodatku ili materijalnoj pomoći, za treće dete izvode iz matične knjige rođenih za svu decu, a ako je dete sa smetnjama u razvoju potvrdu izabranog lekara", rekla je ona.

Za decu bez roditeljskog staranja treba dostaviti potvrdu iz Centra za socijalni rad o smeštaju deteta u hraniteljsku, odnosno starateljsku porodicu. Podsećamo, roditelji ili staratelji su za boravak ovih mališana u vrtićima ranije plaćali 20 odsto ekonomske cene.

Učenici iz ovih kategorija imaju pravo na besplatnu užinu, a zahtevi za ostvarivanje ovog prava mogu se podneti u osnovnim školama. (Asja Francisti)

  • Vlada

    12.01.2013 10:32
    Nije nego
    Oni pričaju o besplatnom boravku trećeg deteta u vrtićima, a istina je da treće dete jedva i upišu u vrtić. Moje treće dete i je i dalje na listi čekanja! SRAMOTA
  • piplfoks

    06.07.2010 06:48
    Totalno kretenski. Treba da bude besplatno za prvo, drugo i eventualno treće dete(uz brojne druge povlastice za prvo i drugo), a da se posle toga plaća, a da se istovremeno pokreću akcije edukacije o planiranju porodice. Već postoji paradoks da se mladi iz srednjeg sloja teško odlučuju na decu jer ne mogu finansijski da izdrže ni prvo, a kamoli drugo, a porodice koje su finansijski na samom dnu imaju po šestoro dece, koja će najverovatnije završiti na ulici. Valjda treba da se podržava neki normalan format porodice u kojem deca mogu da dobiju adekvatnu količinu pažnje i oobrazovanja, a ne da se ona tretira kao sredstvo uvećavanja 'nacije'.
  • Jelena

    05.07.2010 19:57
    Vrtici besplatni za trece i cetvrto dete
    U Srbiji bi trebalo da budu besplatni za drugo da ne kazem i za prvo dete, ako je tema natalitet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti