Vrtić Čigra u Petrovaradinu dobio novo igralište

Vrtić "Čigra" u Petrovaradinu danas je dobio novo igralište kao poklon iz projekta "Veliko srce".
Vrtić "Čigra" u Petrovaradinu danas je dobio novo igralište kao poklon iz projekta "Veliko srce" koji realizuje Eurobanka sa Fondacijom "Ana i Vlade Divac", a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

Sprave koje će se nalaziti na igralištu su izrađene od eko materijala i najbolje plastike, a prilagođene su i deci sa posebnim potrebama i invaliditetom.

- Do sada je obnovljeno 23 igrališta u Srbiji. Za opremanje novog kompletnog igrališta u ovom vrtiću, koje je prvo igralište na teritoriji Grada Novog Sada, izdvojeno je oko 15 hiljada evra - istakla je Ana Divac.

- Raduje me što posle dužeg vremena imamo ulaganje u objekte sa sremske strane grada, u Petrovaradinu. Od izuzetne je važnosti da kompanije pokazuju svoju društvenu odgovornost i očekujem da će se ovako korisne akcije nastaviti, jer mi našoj deci moramo da obezbedimo uslove da što kvalitetnije i radosnije provode svoje detinjstvo. Grad će nastaviti sa ulaganjima i akcenat će staviti na obnovu i izgradnju igrališta, teretana na otvorenom i na rešavanje pitanja od značaja za kvalitetan život u gradu kao što je Novi Sad - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Eurobank i Fondacija "Ana i Vlade Divac" počeli akciju u kojoj klijenti banke mogu da podrže obnovu dečjih igrališta u državnim vrtićim širom Srbije. Prilikom svake transakcije karticom "Veliko srce", banka izdvaja sredstva od svoje zarade i od troškova za mesečno održavanje računa, i usmerava ih na račun Fondacije za obnovu dečjih igrališta.

  • Bs

    11.09.2014 11:06
    EFG
    A EFG banka je pre 7 dana prepolovila kamate na štednju koja se zvala "Blago deci". E pa ne može i igrališta i kamate... Licemeri.
  • uf

    10.09.2014 19:59
    gospodine vucevicu...pre nego sto opremite igralista u vrticima, opremite sobe u koje su primljena deca a namestaja nema...i ovo je za pohvalu ali je malo redosled nelogican

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti