Premijera "Pokondirene tikve" 3. oktobra u Pozorištu mladih

Premijera predstave "Pokondirena tikva" održaće se u petak, 3. oktobra, u Pozorištu mladih.
Premijera predstave "Pokondirena tikva" održaće se u petak, 3. oktobra, u Pozorištu mladih.

Predstavu je režirao Radoje Čupić, po poznatom tekstu Jovana Sterije Popovića. Čupić ističe da mu je drago što nastavlja saradnju sa Pozorištem mladih, posebno nakon velikog uspeha koji su ostvarile predstave "Testosteron" i "Estrogen".

- Danas je pokondirenost postala nekako mejnstrim. Okrenite se oko sebe, videćete da je nešto što smo zvali pokondirenošću pre nekoliko godina danas opšte prihvaćeno i čak služi kao primer deci. U ovom komadu mi nismo vršili nikakve ispravke i osavremenjivanje teksta. Tekst je ostao u istoj epohi u kojoj ga je Sterija napisao - rekao je Čupić i dodao da su uz pomoć savremene igre i odnosa među glavnim likovima predstavu približili današnjem vremenu.

Pretpremijera predstave je u četvrtak, 2. oktobra, a premijera sutradan, 3. oktobra, u Velikoj sali, sa početkom u 20h. Cena karte na dan premijere iznosiće 500 dinara.

Iz uprave pozorišta, inače, apeluju na mlade dramaturge da pošalju dramske tekstove za decu, jer, kako kažu, već izvesno vreme nema inovacija na dečijoj sceni. (A.S, A.R)

  • Žan Žak

    30.09.2014 13:26
    Pun grad tikava
    Pa šta da gledam pokondirene tikve, kada su svuda oko mene, gde god da odem tu su gospoda i gospođe, mlade devojke i mladići, svi su odrasli ... a sada su se pokondirili ni ćao brate nema na ulici gde smo kao deca igrali klikere i basket, ni ćao brate!Kao da ću da im uzmem tu lovu što su im matorci dali,to jest pokondireni matorci sada su kao "kao brate gospoda",a da nisu pokrali bili bi bar pristojni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.