Talasi demokratije u Novom Sadu

Do srede, 8. jula, u Novom Sadu se održava omladinska konferencija ''Talasi demokratije 2010''.
Do srede, 8. jula, u Novom Sadu se održava omladinska konferencija ''Talasi demokratije 2010''.

Na konferenciji učestvuje oko 100 mladih ljudi iz zemalja Evropske unije i zapadnog Balkana. Tokom ovog skupa, učesnici će debatovati na pet različitih tema koje predstavljaju izazove savremenog društva, a to su: energija i klimatske promene, regionalni razvoj, kultura i obrazovanje, društveni aktivizam, novi mediji i demokratija.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić istakao je da na ovaj način grad krupnim koracima ide ka tome da postane moderan evropski centar. ''Značaj ove konferencije je u tome što pruža mogućnost mladim ljudima da upoznaju donosioce odluka sa svojim stavovima o suštinskim pitanjima kao što su kultura i obrazovanje, regionalni razvoj, društveni aktivizam i druge bitne teme'', podvukao je Pavličić. Ambasadorka Danske Mete Kjuel Nilsen izjavila je na otvaranju konferencije da je učešće mladih iz 27 zemalja izuzetna prilika da se čuje kakvu Evropu mladi žele da vide u budućnosti.

Konferenciju organizuju Evropski pokret u Srbiji i danske nevladine organizacije ''Global Citizen'' i ''International Education Centre''.

  • omladinac

    05.07.2010 11:46
    viva la budalastina!
    budalastinama nikad kraja!
    sta je poenta jedne takve konferencije? vidim, razgovarace se i o kulturi i obrazovanju... u gradu u kojem je katastrofalna kulturna politika (ako to uopste mozemo nazvati kulturnom politikom) dovela do uzasno loseg stanja u na kulturnoj i umetnickoj sceni, gde je aktuelna vlast (u kontinuitetu sa prethodnom) kulturu zamenila zabavom, nastavila sa istrebljivanjem malih i drugacijih kultura, nastavila da podrzava komercijalne programe iskljucivo zabavnog karaktera... u gradu gde megalomanske tzv. kulturne manifestacije nisu u stanju da izloze finansijske izvestaje (ne racunajuci nakakav pokusaj, toliko glup i ponizavajuci za nas, gradjane, poreske obveznike)... a o obrazovnoj politici da i ne govorimo. precutkivanje pedofilije, seksualno i svako drugo nasilje, koje se "podrazumeva, jer je tako oduvek bilo, tu se nista ne moze"...
    i cemu onda jedna ovakva konferencija? da cujemo kakvu to evropu mladi zele... koji mladi? ciji su oni reprezenti?
    ponizenje do ponizenja! ovo sto radi aktuelna vlast gore je, kako rece neko u prethodnim komentarima - i od crnih devedesetih! tada je nasilje politicara bilo eksplicitno, a ovo je perfidno, nevidljivo, ali mnogo ucinkovitije za vlast!
  • Aha(ha)

    05.07.2010 09:27
    Samo veselo, složno i poletno!
    I dok neki omladinci debatuju o bitnim kulturno-društvenim pitanjima, ekologiji i demokratiji u regionu (kultura? društvena osvešćenost? demokratija? sprdačina?), drugi opet pevaju pesmu: "Šta na kraju bidne? Putnici za Sidnej. Izlaz taj i taj."
  • sosa

    05.07.2010 09:09
    CUNAMI!!! Al žrtve ćemo teško prebrojati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.