Tvrđava spremna za Exit (Foto)

Na Petrovaradinskoj tvrđavi su u toku završne pripreme pred Exit festival.
Na Petrovaradinskoj tvrđavi su u toku završne pripreme pred Exit festival.

Trenutno se obavljaju završni radovi na trafo stanicama koje imaju 3,5 megavata snage. U okviru investicija koje je grad realizovao sa "Elektrovojvodinom", obnovljena je jedna stara i izgrađena jedna nova trafostanica, a ugrađena je i nova javna rasveta.

Prema rečima direktora ovog javnog preduzeća, Tomislava Papića, planiraju se i dalji radovi na Tvrđavi. "Naredne godine se razvlači niskonaponska mreža po tvrđavi i biće omogućeno da svaki deo i svaki ćošak tvrđave ima normalno i kvalitetno snabdevanje električnom energijom", rekao je on.

Izgradnjom nove i rekonstrukcijom stare trafo stanice rešen je višegodišnji problem napajanja električnom energijom, koji su imali organizatori različitih manifestacija na Tvrđavi. Vrednost investicije iznosi preko 40 miliona dinara.

Takođe, postavljeno je 30 kamera za video nadzor, koje će biti uključene u sistem "Novi Sad - bezbedan grad" u Policijskoj upravi. Direktor JKP "Informatika", Zoran Delić, kaže da je na Tvrđavi sada instaliran i bežični internet sa 12 pristupnih tačaka. "Sve što je urađeno, ostaće trajna vrednost ugrađena u ovu tvrđavu i nadamo se da će to doprineti, kako organizaciji festivala, tako i budućem radu i životu same tvrđave", kazao je on.

Gradonačelnik Igor Pavličić kaže da će postavljanje video nadzora umnogome doprineti prevenciji krivičnih dela i lakšem otkrivanju počinilaca. Prema njegovim rečima, investicije na tvrđavi će se nastaviti. "Radićemo Arhiv grada, sredićemo fasadu, a sledeće godine ćemo raditi na daljem kvalitetnom snabdevanju - instaliraćemo priključne stanice i u svakom slučaju nastavićemo da ulažemo u tvrđavu jer je ona blago Novog Sada", ocenio je Pavličić.

O bezbednosti će se brinuti nekoliko stotina policajaca. Zamenik načelnika policije, Stevan Krstić, istakao je da to ne znači da će bezbednost građana u ostatku grada biti na manjem nivou.

Generalni menadžer Exita, Bojan Bošković, kaže da će poslove obezbeđenja raditi preko 450 ljudi iz Exita, a biće angažovani i volonteri. "Svi ostali delovi koji su u okolini tvrđave takođe su pokriveni, što našim ljudima, što policijom, što postavljanjem bedema u saradnji sa Gradom, tako da što se tiče bezbednosti, sve je maksimalno odrađeno", smatra on.

Na Petrovaradinskoj tvrđavi će za vreme "Exita" biti postavljena 4 medicinska punkta, kao i jedna poljska bolnica. Dr Emil Krompholc iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć kaže da će se u ovoj bolnici pružati infuziona terapija i vršiti procena potrebe za upućivanjem u bolnicu. Poljska bolnica će imati kapacitet od 20 kreveta. (Asja Francisti)

Lista nepoželjnih stvari na "Exitu"

Ulaz kod "Lovotursa"

Oglas na Tvrđavi

Gradonačelnik Igor Pavličić u obilasku završnih radova

Trafo stanica

Mejn stejdž

Muzej grada Novog Sada

Uvid u sistem video nadzora

Stranci su počeli da pristižu

  • lala

    06.07.2010 17:14
    Moze li malo vise informacija o tome bezicnom internetu na tvrdjavi?
  • VJ

    05.07.2010 23:05
    Зар тврђава није заштићени споменик културе историјског значаја?

    Баш ме занима колико се Родни уградио да не сме да каже ни реч на ту тему.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti