Sindikat: Propast Dnevnika nameštaljka

Zaposlenima u Dnevnik holdingu i štampariji, koji su danas protestovali ispred zgrade Vlade Vojvodine i pokrajinske Skupštine, niko od nadležnih se nije obratio.
Zaposlenima u Dnevnik holdingu i štampariji, koji su danas protestovali ispred zgrade Vlade Vojvodine i pokrajinske Skupštine, niko od nadležnih se nije obratio.

Sindikalci su tražili vanrednu sednicu Upravnog odbora o reorganizaciji preduzeća, kao i isplatu zaostalih zarada, što im je obećano da će biti već ove nedelje. Osim usmenih garancija, ništa drugo nisu dobili.

Predsednik Sindikata Stevo Tomin kaže da je ova situacija, kao i štampanje Dnevnika u Forumu, čista nameštaljka da ovo preduzeće ode u stečaj. "Ovo je čista nameštaljka, jedna režija da se gospođa Mašulović Jasmina, koja je naš direktor, ovajdi o vođenju jednog stečajnog postupka. Ona je stečajni upravnik i ima privatnu agenciju za vođenje stečaja, što je čist sukob interesa", smatra Tomin.

Jasmina Mašulović, vršilac dužnosti direktora "Dnevnik holdinga" izjavila je ranije da lošoj situaciji doprinose problemi koji trenutno postoje sa VAC-om, ali i stagnacijom proizvodnje. Ona je najavila i tužbu protiv nemačkog medijskog koncerna.

S druge strane, VAC ove nedelje počinje pregovore o prodaji svojih 55 odsto udela u "Dnevnik Vojvodina Press".

Odbijali poslove koji bi ih spasili

Predsednik Sindikata kaže da su zaposleni u "Dnevniku" izrevoltirani i zbog toga što je u listu "Politika" izašlo obaveštenje da će Dnevnikova štamparija otići u stečaj. Pre toga, ovo preduzeće dobilo je ponudu da se kupi oprema za štampanje vredna pola miliona dinara, što bi bilo prilika za "Dnevnik" da zaradi, jer je sklopljen dogovor i sa jednom novosadskom firmom, koja bi usluge plaćala 300.000 dinara mesečno. Međutim, i pored odluke upravnih organa "Dnevnika", ta oprema nije kupljena.

Tomin kaže da je krivo i Izvršno veće koje nije na vreme nešto preduzelo, pošto su sa njma razgovarali još krajem prošle godine i obećano im je da će problem biti rešen u julu ove godine.

U petak generalni štrajk

Sindikalci su za petak najavili generalni štrajk Dnevnika i štamparije, kada će stati štampanje svih listova Dnevnik Vojvodina presa, ali će list Dnevnik ipak izaći u subotu, jer će ga i dalje štampati Forum.

Protest u petak će početi u 10 časova, kada će štrajkači blokirati i glavne saobraćajnice u gradu.

  • VJ

    07.07.2010 18:14
    Не би ме чудило да се "Дневник" прода за тепсију рибе некој битанги.

    Пуно среће радницима - надам се да ће истерати своје.
  • 07.07.2010 16:26
    Ti Gobo ili imaš jako malo godina ili si puno prespavao. Dnevnik je uvek bio one boje, koje je bila partija na vlasti. Počeli su od crvene, a posle... Pre takvim medijima nikada nisam imao simpatije. Ipak, svim zaposlenima želim da ostvare svoja prava.
  • 07.07.2010 13:29
    koliko tim radnicima treba da shvate da u izvrsnom vecu sede ljudi kojima je jedino vazno da su siti i napiti, pa onda kad svare hranu izbace i po koju vojvodjansku parolu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti