Od sutra bez poplava na Telepu

Brana podignuta kod Petlovog salaša je spuštena, a voda koja se zadržavala u podrumima kuća na Telepu trebalo bi da se povuče već sutra, kažu za Radio 021 u Vodoprivrednom preduzeću "Šajkaška".  
Brana podignuta kod Petlovog salaša je spuštena, a voda koja se zadržavala u podrumima kuća na Telepu trebalo bi da se povuče već sutra, kažu za Radio 021 u Vodoprivrednom preduzeću "Šajkaška".

Građani koji žive u Ulici Milana Savića i okolini žalili su se da je brana blokirala oticanje vode iz kanala koji skuplja vodu u ovom delu grada, pa su podrumi i sutereni bili poplavljeni. Tehnički direktor "Šajkaške", Milan Bogić, kaže za Radio 021 da je ova brana kod Dunava morala biti podignuta zbog opasnosti od poplava.

"Bila je proglašena odbrana od poplava koja se sad ukida. Brana je već spuštena, ali efekat će se osetiti danas ili sutra", rekao je on.

Međutim, jedan naš slušalac sa Telepa tvrdi da je nivo Dunava već izvesno vreme na tom mestu niži, ali da brana i dalje nije bila spuštena. "Tu branu treba svakodnevno obilaziti i snimati nivoe, pa ako treba, da se brana spusti da ta voda iz kanala izađe. Ako je nivo viši, treba je podići, a ne jednostavno podići i baš ih briga, neka ljudi imaju problema", rekao je on.

Bogić je napomenuo da su pumpe koje izbacuju vodu iz kanala radile dok je brana bila podignuta. On ističe da su, bez obzira na to, podrumi nepoželjni u ovom delu grada, koji je jedan od najnižih terena u Novom Sadu.

  • 09.07.2010 06:45
    nema poplava kad je napolju +30
  • Zdravko

    08.07.2010 18:34
    Poplave na Telepu
    Nije tacno da su pumpe radile i izbacivale vodu iz kanala jer pumpi NEMA ! Dakle napomena g-dina Bogica nije tacna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti