DS: Gradonačelnik pare Novog Sada drži u problematičnoj banci

Gradski odbor Demokratske stranke zatražio je od gradonačelnika Miloša Vučevića da Novi Sad povuče iz Srpske banke milijardu dinara depozita, kako taj novac ne bi bio izgubljen.

Gradski odbor Demokratske stranke zatražio je od gradonačelnika Miloša Vučevića da Novi Sad povuče iz Srpske banke milijardu dinara depozita, kako taj novac ne bi bio izgubljen.

Demokrate navode da je novac plasiran na osnovu zaključka gradonačelnika od 16. februara 2013. godine, kada su već uveliko bili poznati rizici poslovanja sa ovom bankom.

- Gradonačelnik drži milijardu dinara u banci za čiju je dokapitalizaciju potrebno obezbediti 40 miliona evra koji u budžetu, za te namene, ne postoje. Gradonačelnik je, očigledno, dobio nalog da sredstva grada drži u ovoj problematičnoj banci i zbog stranačke discipline se na ovako neodgovoran način odnosi prema imovini Novog Sada i njegovih građana - navode demokrate.

Podsetimo da se Srpska banka ovih dana našla u žiži javnosti zbog problema u poslovanju, jer je na kraju drugog tromesečja, kako je objavio NBS, imala 1,178 milijardi dinara gubitka. Jedini spas za Srpsku banku je ako država odluči da se banka dokapitalizuje, a druga opcija je da krene u likvidaciju poput Univerzal i Agrobanke.

  • Natasa

    13.11.2014 08:34
    Bez stida i kajanja
    Ovo je neverovatno da demokrate po ko zna koji put ukazuju na ono sto su oni godinama zloupotrbljavali, bez imalo stida i kajanja i sa puno licemejra, pokusavajuci tako da skrenu panju od tih svojih neregularnosti i kriminalnih radnji.
  • 12.11.2014 23:15
    tanja
    A Razvojna banka?
  • Milos

    12.11.2014 22:45
    RBV
    Nije gospodin Vucevic kao Pajtic i gospoda iz DS-a koji su Razvojnu banku Vojvodine unistili pa sada misle da ce to biti slucaj i ovde.E pa gospodo,nisu svi isti,hvala Bogu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti