Festival videa i kratkog filma SHORTZ 2014.

Peti po redu Festival videa i kratkog filma SHORTZ 2014. biće otvoren danas, 19. decembra, u 19 časova, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Peti po redu Festival videa i kratkog filma SHORTZ 2014. biće otvoren u petak u 19 časova, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Tema ovogodišnjeg, petog po redu, festivala je akcioni video. Ideja je da se istraži fenomen i eksperiment akcionog videa. Kao i svake godine, festival će biti mešavina kvalitetnih radova mlađih autora i već afirmisanih zvezda internacionalne umetničke scene.

"U okviru ovogodišnje selekcije moći ćete da uživate u internacionalnoj selekciji kratkog akcionog videa gde posebno skrećemo pažnju na selekciju dvadeset pet godina finskog akcionog filma kao i prezentacije domaćih autora, između ostalog, pravog akcionog heroja Zorana Zivlaka koji nas vodi na put kroz Južnu Ameriku na biciklu, kao i vratolomije Airworx studia za vazdušne snimke uz pomoć bespilotne letelice", kažu organizatori.

U nedelju se festival zatvara audio-vizuelnim interaktivnim performansom grupe "Projekat 0".

Projekcije počinju od 19 časova, ulaz na festival je besplatan. Podršku realizaciji Festivala pružili su Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Akademija umetnosti Novi Sad i Grad Novi Sad.

Program se može pogledati na Facebook stranici festivala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti