Radnici "Noviteta" prekinuli štrajk

Radnici "Noviteta" prekinuli su štrajk nakon što su primili drugi deo majske plate, a junska im je obećana do kraja meseca.

Radnici "Noviteta" prekinuli su štrajk nakon što su primili drugi deo majske plate, a junska im je obećana do kraja meseca.

Štrajkači su zahtevali isplatu zaostalih plata i potpisivanje kolektivnog ugovora., piše "Nacionalni građanski".

Radnici su u prošli petak održali jednosatni štrajk upozorenja. Rukovodstvo "Zekstre", koje je vlasnik "Noviteta", za sutra je obećalo nastavak pregovora u vezi sa kolektivnim ugovorom.

Jedan od zahteva u pregovorima o kolektivnom ugovoru biće zaštita invalida rada koji nisu u mogućnosti da ispune normu.

Prosečna plata u "Novitetu" je oko 17 hiljada dinara, preduzeće zapošljava 200 radnika od čega su 90 procenata žene.

  • 20.07.2010 09:03
    Podrzavam Novitet u svojim zahtevima, a liberarni Ceda J mladjani politicar-pesak kada nesto kupi treba da vodi racuna o ljudima jer moze da se dogodi da ljudi pocnu pesaciti i kao on sa rupom na djonu da odu po svoja prava u eu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.