"Mali princ" premijerno 19. januara u Novosadskom pozorištu

"Mali princ" Antoana de Sent Egziperija, u režiji Margarete Taboroši, nova je predstava Novosadskog pozorišta/Ujvideki szinhaz.

Premijera je u utorak, 19. januara, u 19 časova.

Mali princ je Agota Ferenc, a u predstavi igraju i Livia Banka, Gabriela Crnković, Emina Elor, Daniel Gomboš, Daniel Husta, Ištvan Kereši, Čongor Berta, Melinda Jaškov, Silvia Križan, Judit Laslo, Atila Mađar, Arpad Mesaroš, Atila Nemet i Zoltan Širmer.

O "Malom princu":
Antoan de Sent Egziperi napisao je "Malog princa" tokom Drugog svetskog rata u kojem je  učestvovao kao avijatičar. To je priča o princu koji leti sa planete na planetu, ima čudne avanture i namerno naivne slike koje je nacrtao sam pisac. Na prvi pogled čini se da je to knjiga za decu, a zapravo je vrlo ozbiljna priča za odrasle. U otuđenom svetu rata Egziperi je osećao da ne može da komunicira sa svojim savremenicima drugačije nego da se obraća detetu koje živi u njima.

Rediteljka Margareta Taboroši:
"Predstava Novosadskog pozorišta namenjena je i deci i odraslima, u njoj će svako videti ono što njegov svet može da dosegne. Predstava je protkana songovima, a tekstovi pesama govore o onom što pokreće Malog princa: slabosti, manije, traženje izlaza...  Sa glumačkim timom želimo da prikažemo sudbine i ljudske vrline na realističan, dubok način. Ukratko, da pripitomimo naše duše, ljude oko nas, da nađemo mirno mesto gde ćemo naći snagu – to je naš zadatak, to je zadatak ove predstave."

Izložba dečjih radova inspirisanih "Malim princom"

Povodom premijere "Malog princa" u holu pozorišta će u 18.30 biti otvorena izložba dečjih radova inspirisanih Egziperijevom pričom. "Nacrtaj mi", naziv je izložbe koju će otvoriti Eva Fedi, direktorka Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine. Na otvaranju pevaće Lujza Baba.

Autor: 021.rs/foto: Srđan Doroški

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".