Radionica "Angažovana novinska ilustracija" u CK13

Radionica "Angažovana novinska ilustracija" održaće se 20. i 21. februara u Omladinskom centru CK13.

Tokom radionica učesnici će, u saradnji sa članovima KURS-a (Miloš Miletić i Mirjana Radovanović) iz Beograda, realizovati ilustracije na teme koje će biti obrađivane u martovskom broju srpskog izdanja mesečnika Le Monde Diplomatique, koji će najuspelije radove i objaviti. Svi radovi će biti izloženi u Francuskom institutu tokom meseca marta.

Tokom dvodnevne radionice učesnici će imati priliku da na osnovu prethodno odabranih tekstova/sinopsisa izrade ilustracije za martovsko izdanje LMD-a. Pored praktičnog dela izrade ilustracije, radionica će zahtevati i zajedničku analizu i promišljanje tekstova, kako bi ilustracije na što bolji način odgovorile na zadate tekstove.

Učešće na radionicama je besplatno. Broj učesnika je ograničen (10).

Umetnici, dizajneri, ilustratori, crtači, fotografi, ali i sve zainteresovani koji imaju određeno, makar i malo iskustvo na polju realizacije vizuelnih rešenja, mogu da se prijave na radionicu do srede, 17. februara preko formulara na sajtu CK13.

Ukoliko su u mogućnosti, učesnici se pozivaju da ponesu svoj laptop ili drugu opremu za ilustracije/dizajn.

Pre početka radionice obavezno je upoznavanje sa tekstovima/sinopsisima koji će biti dostavljeni učesnicima, kako bi bili u mogućnosti da učestvuju u diskusiji i izradi ilustracija, kao i prisustvo tokom oba dana radionice.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".