Književno veče sa Dortom Jagić 15. marta u CK13

Književno veče sa Dortom Jagić održaće se u utorak, 15. marta u Omladinskom centru CK13.

O književnim počecima, preko dvadeset godina književnog rada, odnosu književnosti i drugih umetnosti, položaju pisca/spisateljice danas, književnim nagradama i daljim i bližim planovima, sa Dortom Jagić razgovara Bojan Krivokapić.

Dorta Jagić (1974), diplomirala filozofiju i religiologiju, a osim poezije piše i objavljuje kratke priče, putopise, eseje i dramske tekstove. Dosad je objavila pesničke knjige "Plahta preko glave" 1999, "Tamagochi mi je umro na rukama" 2001, "Đavo i usidjelica" 2003, "Kvadratura duge" 2007, "Kauč na trgu" 2011, "Kafkin nož" kao i knjige proze "Kičma 2009", "S tetovažom nisi sam" 2011, leksikon "Mali rječnik biblijskih žena" 2013, putopis "Prolazi i pukotine" 2015.

Dorta Jagić je uvrštena u brojne domaće i strane pesničke antologije, pesme su joj prevođene na više od dvadeset stranih jezika i objavljivane u stranim časopisima i izdavačkim kućama.

Osim nacionalne pesničke nagrade za debitante "Goranovo proljeće", dobitnica je međunarodne nagrade "Balkan Grand Prize for Poetry", 2007. u Rumuniji, kao i "The European Poet of Freedom Award" u Poljskoj, 2014. za zbirku pesama Kauč na trgu. Osim dugogodišnjega pedagoškog i rediteljskog rada u studentskim teatarskim kolektivima, niz godina vodi radionice pisanja poezije. Prevodi poeziju s engleskog i nemačkog jezika. Živi kao slobodna umetnica u Zagrebu.

Program će početi u 20 časova.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič