Tribina "Biram da živim sportski" u utorak u KCNS

Tribina "Biram da živim sportski" održaće se u utorak, 22. marta na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Autor i moderator biće Danilo Koprivica, a o temi će govoriti prof. dr Damir Lukač, msc Slađana Ivanišević, članica predsedništva Plesnog saveza Srbije, Mihailo Miletić, pom. direktora Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta i članovi Tima Novi Sad 3h3.

Debata "Biram da živim sportski" odvija se u vremenu u kome se lako daju individualna i kolektivna obećanja. Indidvidualna jer je zima na izmaku i svi se pred ogledalom zariču da dolazi pravo vreme da otpočnu sa sportom i rekreacijom ili sa podsticanjem svojih najmlađih na igru u prirodi. Kolektivna obećanja su sastavni deo aktuelnih izbornih kampanja na lokalnom nivou, na kome se i donose najvažnije odluke o dostupnosti sportsko-rekreativnih terena i sadržaja.

Prof. Dr Damir Lukač, spec.sportske medicine, predstaviće svoju prezentaciju "Fizička aktivnost i zdravlje". Sa inicijativom da se sportski plesovi uvedu u sekcijsku ponudu u školama, prisutne će upoznati msc Slađana Ivanišević, članica predsedništva Plesnog saveza Srbije. Uloge i napore institucija, izložiće Mihailo Miletić, pom. direktora Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta, po čijoj aktuelnoj kampanji sje nazvana ova sesija.

Kroz priču "od kvarta do zvezda", priču o uspehu ali i o problemima, govoriće članovi Tima Novi Sad 3×3, dvostruki šampioni FIBA svetske turneje.

Cilj debate je formulisati jasne javne poruke koje će ohrabriti pojedinca da ovaj put svoje obećanje ispuni u celosti. Takođe namera je , dopreti do ciljnih grupa koje kreiraju i donose odluke strateškog karaktera na lokalnom i regionalnom nivou.

Tribina će početi u 17 časova.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".