Promocija "Video-ilustracije knjige" u utorak

Promocija knjige "Video-ilustracija knjige: Novi pogled na ilustraciju i kreiranje imidža knjige u javnosti” Senke Vlahović Filipov održaće se u utorak 22. marta od 19 časova u Gradskoj biblioteci.

O knjizi će govoriti:  prof. dr Dejana Prnjat, urednica knjige iz Beograda, Sava Stepanov, likovni kritičar iz Novog Sada i autorka.

 U ime izdavača prisutne će pozdraviti: Dušan Đoković, direktor Akademije umetnosti u Beogradu, i Radovan Vlahović, direktor Banatskog kulturnog centra. Na kraju će biti prikazana video-ilustracija knjige "Večernji akt u devojačkoj sobi Lenke Dunđerski" Senke Vlahović Filipov, koja je nastala prema istoimenoj knjizi pesama Radovana Vlahovića. Ova video-ilustracija je objavljena uz knjigu na DVD-u i analizirana je, kao primer video-ilustracije, u studiji Senke Vlahović Filipov.

 Knjiga je ponela Nagradu ULUPUDS-a na Sajmu knjiga u Beogradu 2015. u kategoriji teorije vizuelne komunikacije.

Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič