Psihomodo pop i Čovek Bez Sluha 15. aprila

Povodom obeležavanja 15. godišnjice od smrti Džoija Ramona, Mikser House i beogradski festival subkulture Paralel, 15. aprila priređuju celodnevni program posvećen frontmenu čuvene američke pank grupe "Ramones".

Program će obuhvatiti izložbe, video projekcije, CD i DVD izdanja, razgovore, a posetioci će biti u prilici da prisustvuju tribini na kojoj će moći bliže da se upoznaju sa likom i delom legendarne ikone kontrakulture. Jedan od govornika biće i Davor Gobac, frontmen kultnog sastava Psihomodo pop, čije se stvaralaštvo u značajnoj meri oslanja na pank zvuk koji su stvarali Ramonsi.

Program će kulminirati koncertom "hrvatskih Ramonsa", koji su svojim načinom sviranja, muzikom i stilom, ostavili upečatljiv trag na rok bivše Jugoslavije. Psihomodo pop uspeo da se nametne kao nezaobilazan faktor rok izraza na ovim prostorima, uvek rado viđeni, rado slušani, svojom pojavom i scenskim nastupom, publiku ne ostavljaju ravnodušnim. Uprkos tome što deluju više od trideset godina, oni i dalje, jednakim žarom, priređuju nova, sve bolja muzička iskustva i iz godine u godinu dokazuju da pravi kvalitet ne stari, već samo menja boje.

Nakon što su krajem prošle godine obeležili jubilej izleta u akustične vode nizom od tri rasprodata unplugged koncerta u zagrebačkoj „Gaveli“, bend koji iza sebe ima pet Porina, među kojima su priznanja za najbolji rok album i album godine, nedavno je izdao i vinil "Ćiribu Ćiriba" koji će promovisati na beogradskom koncertu u Mikseru.

Legendarni hrvatski bend je osnovan 1983. godine i to prelaskom Davora Gobca u andergraund sastav "Neron" koji ubrzo nakon što im se Davor pridružio menja ime u Psihomodo pop. Zvuk Psihomodo popa je utemeljen na pank roku koji je do danas ostao njihov primarni žanr, a bend je popularnost stekao upečatljivim živim svirkama koje su neodoljivo podsećale na energiju nastupa Igi Popa, Roling Stonsa i Ramonsa. U prilog njihovom neospornom kvalitetu ide činjenica da je sastav oformio vernu armiju fanova već u prve dve godine postojanja, uprkos činjenici da su prvi zvanični album izdali tek pet godina nakon osnivanja.

Do danas, iza sebe su ostavili čak 14 izdanja (studijskih, live i kompilacija), a 15. aprila će publici predstaviti i najnovije, 15. izdanje, vinil iz 2014. godine.

Kao podrška Psihomodo Popu nastupiće kragujevački pankrok sastav, koji već 20 godina ponosno nosi nadimak "šumadijski ramonsi", Čovek Bez Sluha. Posle prelomnog momenta u karijeri kada u svoje redove dovode Mikija Radojevića, pevača prijateljskog benda Six Pack, bend neprekidno radi, snima, svira i uspinje se ka vrhu domaće rok scene. Nakon albuma "Second Hand" i hitova "Daleko blizu daleko", "Dosadan Dan", "Umesto osmeha" i drugih, Čovek Bez Sluha je rado vidjen gost na najznačajnijim regionalnim festivalima, uvek u vrhovima radio i TV top lista, kao i jedan od koncertno najaktivnijih izvodjača ovog podneblja. 2011. izbacuju novi album "Događaj Dana" koji bend još više približava široj rokerski nastrojenoj publici, a spotovi za pesme "Gotovo je" i "Ljubav je tamo gde stanujem ja" postaju hitovi na svim medijima.

Ulaznice za koncert dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 700 dinara, dok će na ulazu cena biti 900 dinara.

Autor: 021

  • Ramone

    07.04.2016 12:25
    Aus in KG
    Onaj ko je zvao "Čovek bez sluha" samo će umanjiti posetu Psihomodo. Ko još može da sluša ćelavog Mikija?!
  • Samo

    05.04.2016 12:05
    ovo
    900 dinara nikako nije u skladu sa Punkrock muzikom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".