Predavanje o Patriši Hajsmit u utorak u Američkom kutku

Predavanje Talentovana gospođica Hajsmit: Život i delo Patriše Hajsmit​ održaće se u utorak, 14. juna u ​Američkom kutku,​ ​Petra Drapšina 3.
Predavanje će održati profesor svetske književnosti i književni prevodilac Uroš Tomić, a predavanje će se održati na engleskom jeziku.
 
Patriša Hajsmit je jedna od najcenjenijih američkih književnica u Evropi, a istovremeno i jedna od najviše zapostavljenih u svojoj zemlji. 
 
Autorka je kratkih priča i romana koji su zaživeli kroz dobro poznate filmske adaptacije - Strangers on a Train, The Price of Salt, The Talented Mr. Ripley, The Cry of the Owl, The Blunderer, Deep Waters, itd.
 
Od njenog detinjstva na jugu Amerike, preko ključnih godina odrastanja u Njujorku i kasnijeg samonametnutog egzila u Evropi, profesor Tomić će pokušati da locira značajne događaje iz autorkinog života i njene lične osobine, koje će proizvesti jedan od najtransgresivnijih i osobenih autorskih glasova 20. veka
 
Prijave za predavanje su obavezne​ ​preko sajta www.americancorners.rs.
 
Predavanje počinje u 18.30.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".