Književni ponedeljak: Četiri glasa u CK13

Književni program: "Književni ponedeljak: Četiri glasa" održaće se u ponedeljak, 18. jula, u Omladinskom centru CK13.
Četiri književna glasa iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije: Dijana Matković, Bojan Todorović, Mili Đukić i Đorđe Majstorović razgovaraće se publikom.
 
Dijana Matković (1984, Ljubljana) je književnica, novinarka, urednica. Tokom studija komparativne književnosti je bila kourednica časopisa Izmus, a zatim je osnovala i uređivala Airbeletrinu. Piše za Delo, Dnevnik, Mladinu, Literaturu itd. U 2013. je za vreme demonstracija postavila društveno angažovani portal Građanska odgovornost. Iste godine objavljen je žanrovsko hibridni prvenac U ime Oca. Bavi se književnim prevođenjem s jezika bivše Jugoslavije. Bila je programski vođa Društva slovenskih književnih kritičara i Slovenskih dana knjige. Uređuje Antologiju tjeskobe – zbirku eseja o tjeskobama, fobijama i strahovima autora iz ex-Yu. Trenutno boravi u Krokodilovoj Kući za pisce u Beogradu.
 
Bojan Todorović rođen je 19.11.1992. u Šapcu. Diplomirao je Poslovne informacione sisteme na Ekonomskom fakultetu u Novom Sadu. Prve literarne tekstove je objavio 2012. godine u časopisu “Dobro jutro Columbo”. Učesnik je Radionice kreativnog pisanja u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu od 2013. godine. Godine 2015. bio je član kolonije “Književnost & Multimedija”. Objavljivan je u književnim zbornicima “Na ulici gaze bose ljude” i “Sanjatorijum” koji su nastali u okviru tih projekata. Njegova kratka priča “Kučence” bila je 2015. godine u užem izboru na Međunarodnom književnom konkursu “Lapis Histriae” u Umagu, gde je i objavljena. Živi i piše u Novom Sadu.
 
Đorđe Majstorović je rođen 1986. godine u Tuzli. Najveći deo života proveo je u Nišu, gde je diplomirao na Filozofskom fakultetu, odsek istorija. Već desetak godina se bavi pisanjem kratkih priča, a mnoge od njih su objavljene u zbornicima poput “Na ulici gaze bose ljude”, “Lapis Histiriae”, “Rukopisi”, “Sanjatorijum”, itd. Trenutno živi u Novom Sadu i priprema svoju prvu samostalnu zbirku priča.
 
Mili Đukić (Mostar, 1987) objavio je dve zbirke poezije – ‘Sabrana djela iz oduzetog tijela’ (Bratstvo duša – 2014) i ‘Zima će ponovo biti teška’ (Bratstvo duša – 2015).
 
Program vodi Bojan Krivokapić. Počinje u 20h.

Teme

CK13

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič