Koncert Jelene Soro i Olivera Ilievskog 4. avgusta

Oboistiknja Jelena Soro i harmonikaš Oliver Ilievski održaće koncert u četvrtak, 4. avgusta, u Svečanoj sali Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj".
Izvodiće autorske kompozicije i tradicionalnu muziku sa Balkana.
 
Oliver i Jelena sarađuju već više od četiri godine. Trenutno nastupaju kao duo sa dva projekta: PostArt Ensemble (autorska muzika Jelene Soro) i Natemago (tradicionalna muzika sa prostora Balkana). U četvrtak će se prvi put predstaviti publici u Novom Sadu muzikom iz oba projekta.
 
Jelena je oboistkinja iz Novog Sada koja deset godina živi i deluje u Ljubljani. Muzičku akademiju je završila u Ljubljani i dalje se usavršavala u Beču. Primljena je na Berklee College of Music - Master program, gde u septembru nastavlja školovanje. Iza nje su dva CD-a autorske muzike, četiri samostalne turneje po srednjoj Evropi kao i sarađivanje na albumima slovenačkih muzičara od klasike, jazz-a do etno muzike.
 
Oliver je harmonikaš iz Kranja a poreklom iz Makedonije. Školovao se na Konzervatorijumu za muziku i balet u Ljubljani. Harmoniku je izučavao u okvirima klasike i etno muzike i preko deset godina je sarađivao sa brojnim makedonskim i srpskim folklornim društvima sa kojima je koncertirao po celom svetu. Pored kvalitetne muzičke karijere Oliver je diplomirani sociolog i uskoro Master kulturologije.
 
Ulaz je slobodan uz dobrovoljne priloge na kraju koncerta koji će biti iskorišćeni za pokrivanje školarine Jelene Soro na Berklee College of Music.
 
Počinje u 19.30h.
 
 
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič