Šetnja "Planinarski izazov - veoma zapetljana akcija" 27. avgusta

Planinarsko društvo "Naftaš" u subotu, 27. avgusta, organizuje akciju iz serijala "Planinarski izazov - veoma zapetljana akcija".

Ruta je Paragovo-Glavica-Astal-Masna ćupa-Direk-Vodopad Karlovački-Crkvište-Veliki Kusak-Astal-Vidikovac Ksena-Vilina Vodica-Bunar Direk-Bukovac.

Polazak je u 6.55 časova, autobusom broj 72 za Paragovo, kojim se ide do poslednje stanice. Autobus kreće sa stajališta ispred Železničke stanice i staje na svim stajalištima na Bulevaru oslobođenja. Povratak je autobusom iz Bukovca po završetku akcije.

Za ovu šetnju potrebne su: dobre cipele i štapovi, odlična kondicija, dosta veštine i malo avanturističkog duha. Pešači se stazama kojima se retko ide, pa postoji mogućnost da su delovi staze teže prohodni, a pojedini delovi su veoma strmi. U pitanju je markirana staza, ali pošto je niko ne održava zarasla je.

Akcija je namenjena planinarima koji redovno planinare. Staza je duga 20 kilometara, sa oko 1.200 metara uspona.

Potrebno je poneti najmanje 2 litra vode, hranu i prigodnu odeću. Obavezno poneti kapu ili šeširić zbog zaštite.

Vodič je Milan Marković, od koga se mogu dobiti i bliže informacije o akciji, na broj telefona 064/842-3054.

  • Milica

    23.08.2016 12:59
    Super! Staza vilenjaka, odavno nismo isli to stazom.
  • Zivan

    23.08.2016 12:45
    Naftassi ne propusstaju nijedan vikend, a da ne propessacce Frusskom Gorom, za divljenje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič