Besplatno na ruske dečije filmove u Pozorištu mladih

"Nedelja ruskog dečjeg filma u Srbiji - Bajke detinjstva" počela je sinoć u Pozorištu mladih i traje do petka 16. septembra.

Biće prikazano ukupno 18 savremenih filmskih ostvarenja za decu, a publika će imati jedinstvenu priliku da pogleda najnoviju rusku produkciju za decu.

"Ruska kinematografija, a posebno u oblasti stvaralaštva za decu je na zavidnom nivou i predstavlja sam vrh u svetu filma. S druge strane, kulturno-umetnički program za decu treba podržati svom snagom jer je jako važno da najmlađi na vreme osveste prave društvene i ljudske vrednosti", naglasio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

U okviru manifestacije biće organizovani prateći događaji koji imaju za cilj upoznavanje sa ruskom kulturom, ruskim jezikom i književnošću, a među njima je i Okrugli sto za nastavnike ruskog jezika koji će biti održan u Jovinoj  gimnaziji. Manifestacija "Nedelja ruskog dečjeg filma u Srbiji - Bajke detinjstva" održana je već tri puta.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.


 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti