Predavanje "Privredno čudo - Nemačka (čudo ili rad?)" u KCNS

Predavanje "Privredno čudo – Nemačka (čudo ili rad?)" održaće se danas, 21. septembra, u 19 časova na Tribini mladih.

O ovoj zanimljivoj ekonomskoj i socijalnoj temi govoriće mr Aleksandra Breu.

Privrednim čudom naziva se period obnove nakon Drugog svetskog rata na tlu Evrope, ali se zbog izuzetno dinamičnog razvoja nemačke privrede on najčešće vezuje za Saveznu Republiku Nemačku. Predavanje rasvetljava period sa ekonomskog, istorijskog, ali pre svega socijalnog aspekta.

Teme

KCNS
  • ex chapman

    21.09.2016 13:16
    čudo?
    kao i sve velike sile i Nemačka svoje blagostanje ima da zahvali PLJAČKI! neskrivenoj, u sred bela dana! i ne jednoj, nego kontinuirano pljačkanje uz kraće prekide. naravno to što su opljačkali pametno su uložili pa su bogatstvo višestruko uvećali. a rad? rad je tu najmanje bitan. nećete mi valjda reći da robovi koji i danas kopaju dijamante po Africi ne rade vredno? rade ko Alija Sirotanović ali su i plaćeni isto tako pa im sva vrednoća ne vredi ništa. ne plaća poslodavac radnika koliko ovaj vredi, nego koliko mora!
  • Ana

    21.09.2016 13:07
    CIA izveštaj o prenosu zlata
    Zanimljivo je pogledati tajne izveštaje CIA ( prikazane u emisiji Sivi vuk) o ukradenom zlatu iz Evrope tokom II Svetskog rata koje nikad nije vraćeno zemljama od kojih je oduzeto, a koje je od 1943 do 1945 prebačeno najviše u Argentinu i Španiju. Vrlo pametno, opljačkaš čitavu Evropu, premestiš zlato u neutralne zemlje, i to kasnije vratiš u Nemačku kad se stvari smire i svi potpišu da neće tražiti pare nazad. Genijalno.
    Inače najviše godišnjeg odmora EU imaju Nemci.
    http://www.energyobserver.com/vesti.php?lang=1&ID=35718
  • Samo

    21.09.2016 13:01
    ovo
    Nije ni čudo, nije ni samo rad već ogromna novčana sredstva dobijena od zapadne alijanse, jel mislite da su Nemci u istočnoj Nemačkoj bili neradnici-NISU, nego nisu imali novčana sredstva za ulaganje u privredu, poljoprivredu, obrazovanje, kulturu, socijalnu zaštitu....................

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič