Književno veče sa Danijelom Aproom u utorak u CK13

Književno veče sa Danijelom Aproom održaće se u utorak, 27. septembra u Omladinskom centru CK13.

Apro je rođen 1985. godine u Novom Sadu. Osim što se bavi književnošću, on je i politikolog i slobodni novinar, na privremenom radu u Indoneziji.

Autor je romana "Telepapatija", najboljeg proznog izdanja Nove poetike za period 2014/2015. Objavio je i zbirku žanrovski hibridnih priča "Reborneo – Proza jedne sezone monsuna nad Indonezijom" (Alma, Beograd 2015). Piše kratke priče i priprema novi roman pod radnim nazivom "Gari".

Nagrađivan je na Nušićijadi za satiričnu priču "Igra sfernih oblika" (2013), kao i na Dositejevom zlatnom peru (2015.) za putopis "Autostoperski vodič kroz Borneo – Božić na ostrvu koje miriše na cimet".

Kao samostalni istraživač sarađuje s Univerzitetom Sebelas Maret (Surakarta). Novinar i saradnik više dnevnih listova i internet portala (Dnevnik, Večernje novosti, Građanski list, E-novine, nskriminal.net, fkvojvodina.com).

Diplomirao je žurnalistiku na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. U svom prvom boravku u Indoneziji proveo tri godine, izučavao jezik i kulturu i napisao MA tezu o decentralizaciji vlasti u Jugoistočnoj Aziji. Drugu MA titulu stekao na CEU u Budimpešti; specializovao se za političku teoriju i transformativnu pravdu.

Program će početi u 20 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič