Dokumentarni filmovi i fotografije Bože Vasića u MSUV

Božo (Boja) Vasiċ, kanadski umetnik srpskog porekla, predstaviće u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine dva dokumentarna filma snimljena na Kubi, kao i serije fotografija nastale tokom studijskih boravaka u Berlinu, Njujorku i Pekingu.

Dokumentarni film "Defying Gravity – Danza Voluminosa" (Uprkos gravitaciji - Igra krupnih igrača) istražuje rad i život članova nesvakidašnje kubanske baletske grupe iz Havane čiji se članovi suprotstavljaju klasičnim normama i pomeraju granice prihvatljivog u baletskoj umetnosti.

"Dissidents" (Disidenti) istražuje stanje ličnih i političkih sloboda u savremenom kubanskom društvu. Ovaj dokumentarni film prati rad prominentnog kubanskog disidenta Osvalda Paje i grupe “Žene u belom” (Las Damas de Blanco) koji se bore za oslobađanje kubanskih političkih zatvorenika kao i za poboljšanje ličnih sloboda i ljudskih prava.

Program se održava u Kino sali muzeja, u četvrtak, 29. septembra, a počinje u 18 časova. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič