"Wateflower", "Lost Harbours" i "Mesta" u petak u CK13

"Wateflower", "Lost Harbours" i "Mesta" nastupiće u petak, 30. septembra u Omladinskom centru CK13.

"Waterflower" je audio-vizuelno putovanje u atmosferični i eterični svet multimedijalne umetnice Sabine Mur iz Rige, Letonija. Ona stvara muzičke kolaže od različitih izvora zvuka poput igračaka, staklenih perli, digitrona, tekuće vode, sablasnih klavirskih melodija i subliminalnih vokala. Njena meditativna muzika nastaje od 2006. godine pod uticajem bogatog nasleđa tradicionalne muzike Letonije sa elementima industrial/noise-a i modernog popa.

"Lost Harbours" se može opisati kao "jeretički predane i jezivo fantazmagorične" (The Quietus), venčavajući folklorne teme i muzičko stvaralaštvo sa apstraktnim mogućnostima noise i ambijentalne muzike rađaju sopstvenu viziju psihodelične folklorne muzike. Ovaj duo iza sebe, počev od 2008. godine, ima dva albuma i nastupe širom Evrope i sjajne kritike od strane časopisa "The Wire", "The Quietus" i dr.

"Mesta" su trio iz Novog Sada čija se muzika može opisati kao spoj minimalnog akustičnog alternativnog folka, slowcore i drone ambijenta. Bend je nastao 2007. godine kao akustični duo. Krajem 2013. godine postaje trio koji nastavlja da neguje intimistički pristup u nešto intenzivnijem registru.

Program će početi u 21 čas, a ulaznica je 250 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič