"Za šta biste dali svoj život?" danas premijerno u "Fabrici"

"Za šta biste dali svoj život?" - autorski projekat Harisa Pašovića imaće svoju novosadsku premijeru danas, 30. septembra, u "Fabrici".

Predstava se igra u dva termina, od 19 i od 22 sata.

Projekat, koji je u julu na istom mestu imao novosadsku pretpremijeru, pripremao se u Novosadskom pozorištu/Ujvideki sinhaz, kao i u Zenici i Sarajevu.

"Ovaj projekat nastao je iz nekoliko elemenata. Jedan od njih je ono što sam radio sa studentima Akademije u Novom Sadu koji su na postdiplomskim studijama glume, u klasi Borisa Isakovića. Počeli smo da radimo vežbe na tu temu, pitao sam glumce: "Za šta biste dali svoj život?" To je strašno ozbiljno pitanje i zahteva ozbiljan odgovor. Većina nas ima na umu da bi dala život da sačuva bližnjeg svog, ali ako oduzmemo taj deo, koji se kod većine ljudi podrazumeva i koji je pitanje instinkta, ostaje veliko polje ideja za koje čovek bi, ili ne bi dao život. Takođe, kada smo u relativnom miru, kao sada, onda je to i intelektualno pitanje", kaže Haris Pašović.

Dodaje da se to poklopilo i sa idejom koju je imao od ranije, da se ispričaju neke priče o zaboravljenim herojima. "Tako je započeo ovaj proces u kojem razmatramo sudbine, ideje, filozofije, uverenja i – paralelno - nove teatarske forme", navodi Pašović.

U ovoj regionalnoj koprodukciji igraju mladi glumci: Gabor Pongo, Dušan Vukašinović, Sanela Krsmanović - Bistrivoda, Peđa Marjanović, Lana Delić, Amar Čustović, Mina Pavlica, Mia Simonović, Katarina Bradonjić, Ema Stojanović, Marko Vasiljević, Fedor Đorović, Dražen Pavlović, Nikola Živanović i Miloš Lazić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič