Festival Videomedeja od danas u MSUV

Trodnevni Međunarodni video festival savremene video umetnosti Videomedeja, u produkciji Udruženja za video umetnost Videomedeja, biće otvoren danas, 21. oktobra, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, Dunavska 37.

Ove godine je 20. godina postojanja Međunarodnog video festivala Videomedeja čiji program počinje u 18:30 časova prezentacijom Čedomira Vasića, jednog od članova žirija, a svečano otvaranje je zakazano za 19:30.

Na konkursu za 20. Videomedeju pristiglo je preko 1.000 prijava od kojih je osam odsto uvršteno u festivalski program. Kroz tri takmičarske selekcije Projekcije, Medijske instalacije//Nastupi i Lunartis, urednici programa Ivana Sremčević Matijević, Željko Mandić i Aleksandar Davić predočiće 52 video rada, 7 medijskih instalacija i 12 kratkometražnih i dugometražnih filmova studenata sa najprestižnijih filmskih akademija i fakulteta iz celog sveta.

Ovogodišnja zanimljivost je trodnevna digitalna postavka Videomedeijinih plakata od 1996-2016.

Sva tri festivalska dana program počinje u 17 časova i traje do ponoći, a ulaz je besplatan.

Ceo progam ovogodišnje manifestacije može se pronaći OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".