"Život je san" Šabačkog pozorišta 9. novembra u Novosadskom pozorištu

Šabačko pozorište gostuje sa svojom predstavom "Život je san" u sredu, 9. novembra, u Novosadskom pozorištu.

Predstavu je po tekstu Pedra Kalderona režirao Aleksandar Lukač. 

Predstava se igra na srpskom jeziku. Počinje u 19 sati.

Karte za ovo gostovanje prodaju se po ceni od 400 dinara, a za grupe 300 dinara. Grupu čini najmanje pet gledalaca. Mogu se rezervisati na mail ujvidekiszinhaz@yahoo.com ili preko pozorišnog sajta.

Reditelj Aleksandar Lukač o predstavi:
"Pedro Kalderon je napisao svoj "Život je san" 1635. godine u Španiji. Dakle, u vreme kada su društvene moralne vrednosti bile militantno čvrste. Kao takve, one su dozvoljavale da se na povremeno rasplamsavanje političkih i ličnih strasti gleda gotovo blagonaklono, tumačeći ih, optimistički, kao nužan metod pročišćenja posle kog će društvo neumitno doživeti izvesnu renesansu. Ova adaptacija je rađena u današnjem trenutku, dakle kada ni političke, ni lične strasti nema šta da zauzda. One se nesmetano prepliću, sukobe i konačno oplođuju jedna drugu, terajući ceo svet u pravcu, istorijski gledano, do sada neviđenog haosa. Pozorište je, naravno, poslednje mesto u kome će se naći rešenja za ovo stanje, ali je isto tako i prvo koje će prisvojiti estetiku haosa i koristeći san kao paradigmu, pokušati da zabavi, a možda i zamisli svog gledaoca. Zato, večeras, sanjajmo zajedno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič