Veče sa Nikolom Kajtezom u četvrtak u Matici srpskoj

Doktor filozofije Nikola Kajtez gostovaće u četvrtak, 15. decembra, u Matici srpskoj.
U pitanju je još jedno okupljanje u okviru tribine "Savremeni čovek i savremeni svet", 
 
Nikola Kajtez je rođen 1965. godine u Novom Sadu. Doktorirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Spada među najvažnije savremene autore iz oblasti filozofije u Srbiji. Piše za različitu publiku, a od tema se izdvajaju: sloboda kao glavni izvor tragizma, problem odgovornosti, neophodnost otpora ideologijama, osećanje za društvenu pravičnost, kritika duhovne situacije našeg vremena. Smatra da je suočavanje sa saznanjem o neumitnoj sudbini vaseljene ključ suočavanja sa samim sobom i sa celokupnim postojanjem. 
 
Do sada, njegove misli su izražene u sledećim knjigama: Raščinjavanja (1995), Berđajev (1998), Demon Solovjova (2001), Civilizacija u službi zla (2004), Metafizika novca (2006), Eksperimentalna plovidba – ilustrovana filozofska čitanka (2008).
 
Program će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič