Izložba kritike plastične hirurgije i folka 19. januara

Izložba studenta treće godine Katedre za Nove likovne medije Akademije umetnosti Luke Stojanovića pod nazivom "Inflate" biće otvorena 19. januara u Owl klubu (Laze Telečkog 10) u 19:30 časova.
U pitanju je serija digitalnih printova i video animacija provučena kroz prizmu pop-kulture i jednog od negativnih aspekata naše savremenosti - izražene i prenaglašene estetske hirurgije.
 
Propitujući odnos između medicinske etike i medijske estetike, izložba "Inflate" osvrće se na kritiku plastične hirurgije, promenu kulturnih identiteta i popularne "folk"-kulture. Polno nedefinisana, šablonska i napumpana tela postavljaju se u virtuelne, 3D renderovane prostore koje oponašaju atmosferu Hoknijevih (David Hockney) platna.
 
Međutim, za razliku od Hoknijevih prikaza osunčanih suburbanih američkih vila u kojem se predstavlja svakodnevica kalifornijskog društva, otmene vile, dvorišta i bazeni na našim prostorima predstavljaju prikaz luksuza koji se najčešće povezuje sa izvođenjem medijskog spektakla. Na taj način, depersonalizovana i naduvana virtuelna tela dovode se u korespodenciju sa prenaglašenim i šarenim dušecima, gumenim bananama, stilskim eklekticizmom novoizgrađenih vila i megalomanskim bazenima.
 
Luka Stojanović bavi se novomedijskom umetničkom praksom u formi animacije, fotografije i videa u kojima često pomera granice između umetnosti i popularne medijske kulture.  Od 2015. godine izlaže i sarađuje sa različitim umetnicima i umetničkim inicijativama. U sklopu programa Erasmus+, od februara 2017. godine, biće gost student na Univerzitetu u Granadi (Španija), na Fakultetu lepih umetnosti.
  • Vladimir

    17.01.2017 14:31
    Ako moze izlozba kritike moderne umetnosti posle ovoga bilo bi sjajno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič