"In Absentias", "Norveška šuma" i Nađa u CK13

Grupe "In Absentias", "Norveška šuma" i Nađa nastupiće danas, 10. februara, u Omladinskom centru CK13.
Bend "In Absentias" je nastao kao solo projekat Ane Avramov, mlade autorke i muzičarke iz Zrenjanina, da bi se potom razvio u kvartet, koji osim nje okuplja i basistu Nikolu Markovića (The Super powerless Supe rheroes) i bubnjara Stefana Pejatovića (Went, VIS Limunada) i klavijaturistkinju Ivanu Borojević (The Super powerless Supe rheroes). Ana Avramov je posle dugogodišnjeg iskustva u različitim autorskim bendovima (Alterdeus, Nevertheless) razvila specifičan muzički stil – kombinacijom  rock ’n’ roll rifova i grandž korena sa indie-pop senzibiltetom pesama. Pesme "In Absentias" kreću se unutar koordinata setno-nostalgične atmosfere i ravničarske melanholije konta-alt vokala Ane Avramov. 
 
"Norveška šuma" svira melodični alternativni rok, sa uplivima drugih stilova (brit pop, hard rock, grunge, funky...). U tekstovima se bavi emotivnim stanjem pojedinca sa osvrtom na socijalni momenat društva.
 
Nađin muzički put je skroz "školski": upisala je muzičku školu sa osam godina, svirala klavir, par godina kasnije počela je da svira gitaru, a u svom prvom bendu bila je do prvog razreda srednje škole. Posle toga je počela da piše pesme i ta strast nije je napustila do danas. Tokom poslednjih godinu dana Nađa je bila specijalna gošća na brojnim turnejama i koncertima muzičarima sličnog senzibiliteta, od Dojo i Ti, preko Nine Romić, Ane Ćurčin, Žen, Ane Avramov, Lovely Quinces... a nastupila je i na Exitu 2016, na Ambushu, festivalu Devet i mnogim drugim mestima. Tokom 2017. godine Nađa planira da objavi i prvi dugosvirajući album, a sledećih nekoliko meseci posvetiće promociji EP-a "Venus in Gemini".
 
Svirka će početi u 21 čas, a cena ulaznice je 250 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič