Predstava "Memento" umetničke trupe "Dunav" 21. februara u Novosadskom pozorištu

Plesna predstava "Memento" u režiji Žolta Juhasa gostovaće u utorak, 21. februara na sceni Novosadskog pozorišta.
Predstava je nastala u spomen na političke zatvorenike odvedene u radne logore na teritoriji Sovjetskog Saveza. Izvode je članovi umetničke trupe "Dunav", veoma poznate i vrlo cenjene u Mađarskoj.
 
"U Mađarskoj je 2015. godina bila u znak sećanja na političke zarobljenike i osuđenike za prinudni rad. Brzo se ispostavilo, međutim, da je jedna godina prekratka za to da se sumiraju i otkriju sve informacije o deportacijama u logore na teritoriji Sovjetskog Saveza, kao i to kako je to uticalo na Mađarsku. Zato je godina sećanja produžena i zvanično traje do februara 2017", rekla je Katalin Mirak.
 
Predstava će početi u 19 sati.
 
Pojedinačna karta je 400 dinara. Karte za grupe su 300 dinara (grupu čini najmanje pet gledalaca). Ista je cena za penzionere, studente i đake.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič