Promocija romana "Zašto da propustimo tu priliku?" u Eđšegu

Promocija romana "Zašto da propustimo tu priliku?" sarajevsko-trebinjske novinarke i književnice Vesne Kešelj, održaće se danas, 25. februara u svečanoj sali dvorca Eđšeg.

Ovaj dokumentarni roman za podnaslov ima "Sedam poglavlja jedne zajedničke povijesti", kojim autorka upućuje na Kišovu "Grobnicu za Borisa Davidoviča", te ukazuje na određenu vezu s tom knjigom. Ta "zajednička povijest" je jedna faza života autorke i ljudi oko nje, obeležena građanskim ratom u Bosni i Hercegovini, ali i ličnim i porodičnim (melo)dramama i tragedijama.
 
"Ovo su priče o ljudima koji su ušli u moju biografiju", kaže spisateljica, koja kroz našu epohu pokušava da prepozna jedan veći sistem, metafizički, u kojem su se istiniti događaji desili. Uz to, autorka na kraju romana, u autopoetičkoj belešci posvećenoj Danilu Kišu, ukazuje da knjiga sadrži jedan dodatni sloj značenja, kojima se čitaoci nisu nadali.
 
Knjigu je objavila izdavačka kuća Everest Medija iz Beograda.
 
Program će početi u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič